De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Apple: ‘De iPhone XR is sinds dag één de populairste iPhone’

Lars Paijmans
29 november 2018, 8:48
2 min leestijd
Apple: ‘De iPhone XR is sinds dag één de populairste iPhone’

Met alle geruchten over de tegenvallende verkoop van Apples nieuwste iPhones geeft Greg Joswiak, Apples vice-president van Product Marketing, een opvallend tegengeluid. De iPhone XR zou namelijk erg populair zijn.

Lees verder na de advertentie.

iPhone XR populariteit hoog sinds eerste dag

Joswiak ging in gesprek met CNET om de reactie van de consumenten op de nieuwe iPhone XR te bespreken. Net als tijdens Apples kwartaalcijfers deelt geen concrete verkoopcijfers van het toestel. Wel stelt hij dat de iPhone XR iedere dag de bestverkopende iPhone is sinds de dag dat het toestel in de winkels ligt.

Dat zou betekenen dat de iPhone XR het beter doet dan de duurdere iPhone XS, maar ook de goedkopere en iets oudere iPhone 8 en iPhone 7 verslaat. Hoewel dit dus goed nieuws is voor de XR, zegt het uiteraard weinig over de totale iPhone-verkoop van Apple.

iPhone XR

Toen Joswiak gevraagd werd om te reageren op alle geruchten over tegenvallende verkoopcijfers en het terugdraaien van de productie, gaf hij enkel antwoord door het succes van de iPhone XR te herhalen. Volgens geruchten zou Apple een verkeerde inschatting gemaakt hebben met betrekking tot de populariteit van de drie nieuwe iPhones, waardoor er al snel productielijnen stil moesten worden gelegd.

Het zal bovendien extra lastig worden om in te schatten hoe het er met de totale iPhone-verkoop voor staat. Tijdens de bekendmaking van de vorige kwartaalcijfers bevestigde Apple dat ze voortaan geen concrete verkoopcijfers meer zullen delen.

Geen concrete verkoopcijfers meer

Dit gooide olie op het vuur voor de mensen die denken dat het slecht gaat met Apple, maar volgens Joswiak en Apple is het een bewuste keus omdat deze cijfers geen goede afspiegeling meer geven van Apples succes.

Het bedrijf doelt hier onder meer op de prijsstijging van zijn producten, waardoor er minder van hoeven te worden verkocht om toch meer winst te maken. Daarnaast verdient Apple steeds meer geld met diensten als de App Store, Apple Music en vanaf volgend jaar een eigen streamingdienst.

Het laatste nieuws over Apple

Bron: CNET
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone XR
Apple iPhone XR

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen