De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘Apple lokt veel Android-gebruikers met betaalbare iPhone XR’

Wouter Nijsen
27 december 2018, 9:52
2 min leestijd
‘Apple lokt veel Android-gebruikers met betaalbare iPhone XR’

Het aantal Android-gebruikers dat is overgestapt naar een iPhone is dit jaar toegenomen. Vooral de iPhone XR is een aantrekkelijk toestel, waarschijnlijk door zijn lagere prijs.

‘iPhone XR populair bij Android-gebruikers’

Het onderzoeksbureau Consumer Intelligent Research Partners (CIRP) stelt dat er dit jaar meer mensen van Android naar de iPhone zijn gegaan dan in voorgaande jaren. Toen de iPhone 8 en 8 Plus in september 2017 werden uitgebracht, kwam 12 procent van alle iPhone-kopers van een Android-toestel. Bij de iPhone X, die iets later verscheen, was dit 11 procent. Volgens het rapport van CIRP kwam dit jaar 16 procent over van een Android-telefoon. 82 procent van alle iPhone-kopers had al een iPhone.

iphone xr populair

De groei zou voornamelijk te maken hebben met de iPhone XR, die voor Android-gebruikers het meest interessant zou zijn. Het onderzoeksbureau stelt dat de XR verantwoordelijk is voor 32 procent van alle iPhones die de afgelopen maanden zijn verkocht.

De iPhone XS en XS Max doen het iets minder goed, al heeft dat waarschijnlijk te maken met het feit dat de toestellen duurder zijn dan de XR. In de tabel hierboven worden de verkopen van de diverse iPhone-modellen (volgens CIRP) samengevat.

Meer over de iPhone XR

Met een adviesprijs van 859 euro is de iPhone XR honderden euro’s goedkoper dan de XS. Het toestel is even krachtig als zijn duurdere broers, al heeft Apple een aantal concessies moeten doen om de prijs te drukken. Zo heeft de iPhone XR geen oled-scherm, maar een lcd-display. Daarnaast zit op de achterkant maar een enkele cameralens, terwijl de XS en XS Max er twee hebben. Met die ene camera is het overigens wel mogelijk om portretfoto’s te maken. Verder is de resolutie van het display (1792 bij 828 pixels) wat lager, zijn de randen rondom het scherm dikker en ontbreekt 3D Touch.

De iPhone XR is inmiddels iets in prijs gezakt en haal je nu voor een paar tientjes minder in huis. Check hiervoor ook onze prijsvergelijker, waarin we alle deals voor een losse iPhone XR of een XR met abonnement voor je verzamelen. Meer weten over de smartphone? Check dan onze geschreven iPhone XR review of bekijk de videoreview hieronder.

Apple iPhone XR

Apple iPhone XR prijzen vergelijken

Bekijk product

Lees meer over de iPhone XR

Bron: CIRP
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone XR
Apple iPhone XR

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen