De iPhone 14 Pro: nu tot €10 korting per maand

‘iPhone XS- en XR-adoptie veel lager dan nieuwe iPhones in 2017’

Lars Paijmans
10 december 2018, 9:19
1 min leestijd
‘iPhone XS- en XR-adoptie veel lager dan nieuwe iPhones in 2017’

Een nieuw consumentenonderzoek laat zien dat de iPhone XR, XS en XS Max minder goed verkopen dan Apple voorspeld had. Zeker in vergelijking met de iPhones uit 2017.

iPhone XS- en iPhone XR-adoptie lager dan verwacht

Mixpanel publiceert een onderzoek dat laat zien hoe de iPhone-adoptie dit jaar gaat in vergelijking met vorige jaren. Het bedrijf gebruikt hier data voor die apps en mobiele websites verzamelen, waaruit blijkt welk iPhone-model iemand heeft.

Hieruit blijkt duidelijk dat de drie nieuwe iPhones minder goed verkopen dan vorig jaar. Vijf weken na de release zat het adoptiepercentage van de iPhone XR pas op 1,5 procent, terwijl dit percentage vorig jaar met de iPhone 8 en 8 Plus al op 3,6 procent zat.

iPhone XR adoptie

De duurdere iPhone XS en XS Max haalden in twee maanden tijd 5 procent, terwijl de iPhone X in dezelfde periode een jaar geleden al de 7 procent aantikte.

Hoewel er dus relatief gezien minder mensen een nieuwe iPhone hebben aangeschaft, laat het onderzoek ook zien dat de iPhone XR het populairste toestel van de drie is. Iedere week is de XR het bestverkopende iPhone-model van allemaal. Dit sluit aan bij een uitspraak die Apple onlangs deed.

Tegenvallende iPhone-verkoop

Samenvattend is het consumentenonderzoek van Mixpanel wederom een duidelijke aanwijzing dat de iPhone-verkoop dit jaar stroever verloopt dan Apple had gewild. Eerder hoorden we al dat leveranciers minder onderdelen maken en Apple de totale productie ook terug zou hebben geschroefd.

De exacte reden hiervoor is niet duidelijk, al is er wel een aantal factoren die hier mee kunnen spelen. Zo is de gemiddelde prijs voor een van de drie nieuwe iPhones ook dit jaar weer gestegen, terwijl de nieuwe functies vergeleken met de iPhone X van vorig jaar minimaal zijn.

Het laatste nieuws over Apple

Bron: Mixpanel
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone XR
Apple iPhone XR

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu