De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

iPhone XR 2019: 9 verwachtingen voor Apples voordeligste iPhone

Dennis de Vries
10 juli 2019, 20:26
4 min leestijd
iPhone XR 2019: 9 verwachtingen voor Apples voordeligste iPhone

September komt langzaam dichterbij en dat is de maand waarin Apple traditiegetrouw zijn nieuwe iPhones onthult. Naar verwachting zit daar ook een opvolger van de iPhone XR bij. Dit is wat we daarvan verwachten.

Lees verder na de advertentie.

iPhone XR 2019 verwachtingen

In 2018 presenteerde Apple een compleet nieuwe iPhone. Behalve de iPhone XS en XS Max ging het bedrijf ook een voordeligere versie verkopen. De iPhone XR deed qua hardware enkele concessies, maar was evengoed een heel fijn toestel.

Inmiddels zijn we bijna een jaar verder en maken we ons op voor de opvolger. Er doen al flink wat geruchten de ronde. Zoals altijd weten we pas helemaal zeker hoe de iPhone 11 2019 er precies uitziet als Tim Cook ‘m op het podium omhoog houdt. Tot die tijd zijn dit onze verwachtingen.

Lees ook: onze uitgebreide iPhone XR review met video

1. Nog grotere accu

Hoewel de originele iPhone XR voor budgetoptie moest doorgaan, is er op één ding niet bezuinigd. Het toestel heeft een uitstekende accuduur. Met de iPhone XR 2 moet dat nog iets beter worden. De accu wordt naar verluidt nog eens zo’n 5 procent groter. Met een capaciteit van 3110 mAh wordt dit de grootste batterij die ooit in een iPhone heeft gezeten.

iPhone XR 2019 gelekt

2. Dubbele camera

Eén van de dingen waarop Apple bezuinigd heeft bij de iPhone XR, is de camera. Het origineel ging terug naar de enkele cameralens van de iPhone 8. De iPhone XR 2019 krijgt wat dat betreft een flinke upgrade.

Een dubbele camera kan bijvoorbeeld optisch zoomen mogelijk maken, zoals bij de iPhone XS en XS Max het geval is. Ook de camera aan de voorkant krijgt een upgrade en kan straks foto’s in 12 megapixel nemen.

3. Bijna hetzelfde design

Het ontwerp en formaat van het toestel wordt naar verwachting niet gewijzigd. Ook de aluminium behuizing met glazen achterkant zien we weer terugkomen in deze nieuwe iPhone XR. Toch zal er een aanpassing direct in het oog springen. De eerder genoemde dubbele camera op de achterkant valt natuurlijk direct op. Deze heeft ook tot gevolg dat er waarschijnlijk nieuwe telefoonhoesjes en covers gemaakt moeten worden.

4. Nieuwe kleuren voor iPhone XR

Kun je, los van de camera’s, dan nog andere verschillen zien tussen een iPhone XR uit 2018 en 2019? Als het goed is wel, want daar gaan enkele nieuwe kleuren bij helpen. Volgens geruchten komt de iPhone 11 beschikbaar in twee nieuwe kleurtjes.

Het toestel is straks ook beschikbaar in het groen en lavendel. De kleuropties blauw en koraal van de iPhone XR komen daarbij te vervallen. Verder wordt het toestel – net als zijn voorganger – ook uitgebracht in zwart, wit, geel en rood.

iPhone XR 2019 kleuren

5. Nieuwe A13 chip

Op prestaties wordt niet beknibbeld. Net als zijn voorganger krijgt ook de iPhone XR 2019 de nieuwste chipset van Apple mee. De A13-chip wordt vervaardigd volgens de 7 nanometer-plus-techniek. Dat zorgt ervoor dat componenten op elkaar, in plaats van naast elkaar geplaatst kunnen worden. Zo is de chip kleiner, maar wordt er niets ingeleverd op het gebied van prestaties en energiezuinigheid.

6. Liquid Retina-scherm blijft

Als de geruchten kloppen, verandert er weinig aan het scherm van de iPhone XR. Net als zijn voorganger krijgt hij een 6,1 inch-scherm. Ook blijft dit een Liquid Retina-display; de opvolgers van de XS en XS Max hebben een oled-scherm.

Er wordt gefluisterd dat Apple pas vanaf 2020 volledig overstapt op de duurdere oled-technologie voor alle iPhones. Ook wordt verwacht dat 3D Touch helemaal niet meer terugkomt op deze serie iPhones. De nieuwe iPhone XR houdt het bij Haptic Touch, net als zijn voorganger.

iPhone XR 2019 gelekt

7. Uitgebreid draadloos opladen

De iPhone XR ondersteunt draadloos laden, maar de nieuwe variant kan ook andere apparaten draadloos opladen. Nieuwe technologie in de iPhones maakt ‘bi-directional Qi-opladen’ mogelijk.

Zo kunnen iPhones ook dienen als oplaadmat voor andere apparaten. Volgens de geruchten geldt dit in ieder geval voor de AirPods en Apple Watch. Of je ook andere iPhones zo kunt opladen, is nog onduidelijk.

8. Beschikbaarheid en prijs

De verwachting is dat de iPhone XR 2019 wordt gepresenteerd tijdens het jaarlijkse evenement van Apple in september. Wanneer de smartphone daadwerkelijk in de verkoop gaat, blijft nog even gissen. Afgaand op hoe het vorig jaar met de iPhone XR ging, komt de XR 2019 mogelijk iets later beschikbaar dan de nieuwe XS en XS Max.

Dat zou betekenen dat het toestel pas rond eind oktober wordt geleverd. In de prijs worden nog geen wijzigingen verwacht. Dat betekent dat de iPhone XR 2019 vermoedelijk ook voor 859 euro te krijgen is.

iPhone 2019 iOS 13 concept

9. Wordt het XR2, 11R of iets anders?

Dan blijft de naam van het toestel nog over. In dit artikel zijn we steeds uitgegaan van de naam iPhone XR 2019, maar de kans is groot dat Apple uiteindelijk voor iets anders kiest. Als directe opvolger van de iPhone XR is bijvoorbeeld iPhone XR2 een optie. Maar het kan ook dat Apple ervoor kiest deze generatie toestellen een geheel nieuw nummer mee te geven. Dan ligt iPhone 11R ineens weer voor de hand. Wat denk jij? Laat het weten in de reacties hieronder!

Lees meer over Apple

Bronnen afbeeldingen: MacRumors, ConceptsiPhone
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 11
Apple iPhone 11

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen