‘Schematische tekening toont de nieuwe iPhone XR’

Lars Paijmans
29 maart 2019, 9:22
2 min leestijd
‘Schematische tekening toont de nieuwe iPhone XR’

Een bron stelt op Twitter dat hij de schematische tekeningen van de opvolger van de iPhone XR in handen heeft. Maar is hij in de war met de iPhone 11 Pro?

iPhone XR 2019 tekening duikt op

Twitter-gebruiker laobaiTD deelt een foto van wat de schematische tekeningen van een toekomstige iPhone zouden zijn. Hij deelde in het verleden al vaker prototypes van toekomstige Apple-apparaten. In de tweet zegt hij dat het om de ‘nieuwe iPhone XR’ gaat, maar alles wat we in de tekening zien doet ons vermoeden dat het hier eigenlijk om de opvolger van de iPhone XS gaat.

Op de tekening zien we de achterkant van de behuizing van deze nieuwe iPhone, waar direct het een en ander op te zien is. In het midden is er een grote cirkel uitgesneden, die is bedoeld om de draadloze lader in te verwerken.

iPhone XR 2019 tekening

Ook op vorige iPhones was dit al aanwezig, maar dit jaar zou je de lader ook andersom kunnen gebruiken, zodat je een Apple Watch of AirPods op de iPhone kunt leggen om de accu ervan bij te vullen.

Wat we in de linker bovenhoek zien, doet ons vooral vermoeden dat het hier niet om de nieuwe XR gaat, maar om de nieuwe iPhone XS. Daar is namelijk duidelijk een vierkante uitsnede te zien die bedoeld is voor de nieuwe camera. Apple zou voor het eerst een driedubbele camera in de iPhone stoppen, maar alleen op het duurdere model. Bij dit soort tekeningen is de betrouwbaarheid ervan altijd erg lastig in te schatten, dus houden we een slag om de arm wat dit gerucht betreft.

Drie lenzen op de volgende iPhone

Net zoals de iPhone XR één cameralens had en de iPhone XS twee, zo zouden de opvolgers een dubbele en driedubbele camera krijgen. De foto van laobaiTD komt dan ook vooral overeen met de gelekte renders van OnLeaks, die bijna exact tonen hoe deze schematische tekening uiteindelijk eruit gaat zien.

Dit sluit ook aan bij een eerder gerucht dat Apple nog steeds van plan zou zijn om deze grote vierkante camerabult te gebruiken. Het is nog even afwachten, maar de kans dat de iPhone dit jaar voor het eerst een derde cameralens op de achterkant krijgt, wordt groter en groter. In het onderstaande artikel kun je lezen waarom dit goed nieuws is voor iedereen die graag foto’s met zijn of haar smartphone maakt.

Lees ook: 3 redenen om uit te kijken naar een iPhone met een driedubbele camera

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's