‘Dit is de opvolger van de iPhone XR met dubbele cameralens’

Lars Paijmans
8 mei 2019, 13:03
2 min leestijd
‘Dit is de opvolger van de iPhone XR met dubbele cameralens’

Een render geeft ons de eerste blik op de iPhone 11 die Apple in september zal presenteren. Wat vooral opvalt is de dubbele cameralens op de achterkant.

iPhone 11 gelekt in renders

De iPhone XR was vorig jaar de populairste nieuwe iPhone die Apple uitbracht. Dat had ongetwijfeld met de lagere prijs te maken en de verschillende felle kleuren waarin het apparaat beschikbaar kwam.

iPhone XR 2019 gelekt

We kijken er dan ook niet van op dat Apple ook dit jaar een nieuwe variant van de XR uitbrengt. OnLeaks, een bekende naam als het op het uitlekken van smartphones aankomt, deelt via Pricebaba de eerste renders van dit nog onaangekondigde toestel.

In deze renders is te zien hoe het ontwerp van de nieuwe XR grotendeels hetzelfde blijft. Met als belangrijkste verschil dat de camera op de achterkant een flinke upgrade krijgt. Dit sluit aan bij eerdere geruchten die we over de 2019 iPhones gehoord hebben. Apple zou de iPhone 11 Pro en Pro Max een driedubbele lens geven en de XR maakt de overstap van één naar twee lenzen.

iPhone XR 2019 gelekt

Een nieuwe soort camerabult

Ook nieuw is de manier waarop Apple deze camerabult probeert weg te werken in de behuizing van het toestel. In plaats van een langwerpige camerabult met een zwarte achtergrond, heeft Apple nu een vierkante camerabult die dezelfde kleur heeft als de rest van de behuizing. Daardoor valt de bult wat minder op omdat deze deels wegvalt in de kleur van de rest van de achterkant.

Over de naam van het toestel is nog steeds veel onduidelijkheid. Zo zou Apple overwegen om de naam ‘iPhone XE’ te hanteren, of net zoals de iPads gewoon de namen gelijk te houden en ieder jaar een vernieuwd model op de markt te brengen. Net zoals met de iPad Pro en iPad Air het geval is.

Lees ook: Overzicht: de 6 belangrijkste geruchten over de iPhone 2019

Het laatste nieuws over Apple

Bron: Pricebaba
Categorieën: Devices, Geruchten
Spotlight: Apple
Device: iPhone 11

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 11
Apple iPhone 11
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's