‘iPhone 11 krijgt grootste iPhone-accu tot nu toe’

Wouter Nijsen
12 juni 2019, 11:01
2 min leestijd
‘iPhone 11 krijgt grootste iPhone-accu tot nu toe’

September komt langzaam in zicht, en dat betekent dat er steeds meer informatie verschijnt over de aankomende iPhones. Volgens een nieuw bericht krijgt de iPhone 11 de grootste accu tot nu toe, waardoor de smartphone nog langer meegaat dan zijn voorganger.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone XR 2019-accu is grootste tot nu toe’

De accu van de iPhone XR 2019 is 5 procent groter dan zijn voorganger, zo blijkt uit informatie van Ameperx Technology Limited (ATL), schrijft PhoneArena. ATL zou verantwoordelijk zijn voor de productie van de batterij voor de iPhone XR-opvolger. De accucapaciteit zou hierdoor 3110 mAh bedragen, wat de grootste iPhone-accu tot nu toe is.

iPhone XR 2019 gelekt

De iPhone XR, die zich onderscheidt door de opvallend goede accuduur, heeft een batterij van 2942 mAh. Een grotere accu gecombineerd met de nieuwe A13-chip, die waarschijnlijk weer iets energiezuiniger is, zou mogelijk zorgen voor een nog langere adem voor de XR 2019.

Hierbij wordt er wel vanuit gegaan dat Apple bij de iPhone XR (2019) opnieuw kiest voor een relatief lage resolutie. De huidige iPhone XR heeft een schermresolutie van ‘slechts’ 1792 bij 828 pixels, terwijl dit bij de iPhone XS fors hoger is (2436 bij 1125 pixels).

Meer over de iPhone XR 2019

De afgelopen weken is al het één en ander over de iPhone XR 2019 gelekt. De smartphone zou naar verluidt in twee nieuwe kleuren (groen en lavendel) verschijnen en beschikken over een dubbele camera aan de achterkant. Het is onduidelijk waar die extra lens voor wordt ingezet, al gebruikt Apple de tweede camera van de iPhone XS en XS Max nu voor optische zoom. De opvolgers van de XS en XS Max zouden overigens een driedubbele camera hebben.

Apple presenteert zijn nieuwe iPhones altijd in september en de verwachting is dat dit ook dit jaar zo gebeurt. Naast een verbeterde camera, nieuwe kleurtjes en grotere accu is nog weinig over de iPhone XR 2 bekend.

Wel ligt het voor de hand dat het toestel standaard draait op iOS 13, dat onlangs werd aangekondigd. In de iOS 13 preview lees je alles over de nieuwe features van deze update. Check de video hieronder voor onze verwachtingen van de 2019 iPhones.

iPhone 2019 verwachtingen: alles wat we weten over de drie 2019 iPhones

Volg het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone XR
Apple iPhone XR

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu