‘iPhone XR verschijnt in vijf kleuren: foto’s van simkaartsslot uitgelekt’

Lars Paijmans
12 september 2018, 8:48
2 min leestijd
‘iPhone XR verschijnt in vijf kleuren: foto’s van simkaartsslot uitgelekt’

Met nog minder dan een dag te gaan lijken de iPhone XR-kleuren bevestigd te zijn. Een foto van een simkaartslot verklapt dat het toestel in vijf verschillende kleurvarianten verschijnt.

iPhone XR kleuren verklapt door simkaartslot

Vanavond om 19:00 uur is het zover: dan onthult Apple de nieuwe iPhones van dit jaar. Maar dat betekent niet dat de geruchtenmolen al stilstaat. Via het sociale netwerk Weibo zijn nieuwe foto’s opgedoken van het houdertje voor de simkaart van de nieuwe iPhone.

Het zou hier om de 6,1 inch-iPhone gaan, die waarschijnlijk iPhone XR genoemd gaat worden. Omdat Apple dit onderdeel van het toestel altijd dezelfde kleur geeft als de rest van de behuizing, weten we hierdoor precies uit welke kleuren we straks kunnen kiezen.

iPhone XR kleuren

De foto’s laten duidelijk vijf verschillende varianten zien: rood, blauw, zilver, spacegrijs en bruin. Deze bruine kleur zou mogelijk voor het gouden model worden gebruikt. Het is niet de eerste keer dat deze kleuren genoemd worden voor de goedkoopste nieuwe iPhone. Apple zou het apparaat in de stijl van de iPhone 5C in een aantal felle kleuren uitbrengen.

Of dit de enige vijf kleuren zijn waar we uit kunnen kiezen, is onduidelijk. Eerdere geruchten spraken immers ook over een roze, oranje en gele varianten. De iPhone XR-kleuren op de foto’s in dit artikel lijken nu zo goed als bevestigd, omdat ze perfect aansluiten bij eerdere gelekte foto’s die van een andere bron afkomstig waren.

De iPhone XR is het goedkopere model dat vanavond tegelijk met de iPhone XS en iPhone XS Max onthuld wordt. Deze ziet eruit als een iPhone X, maar heeft een lcd-display in plaats van een oled-scherm. Ook is er een enkele cameralens in plaats van een dubbele aanwezig op de achterkant. Uit een gelekte foto bleek dat Apple de lens van deze camera vergroot heeft, wat waarschijnlijk op verbeteringen duidt.

Volg het Apple event vanavond live

Om 19:00 uur Nederlandse tijd presenteert Apple vanavond zijn grootste event in jaren. Houd iPhoned dus in de gaten en download onze gratis iPhoned-app en schrijf je in voor de nieuwsbrief om op de hoogte te blijven van alle onthullingen.

Lees het laatste nieuws over Apple

Categorieën: Devices, Geruchten
Device: iPhone XR

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's