iPhone Xc-concept toont kleurrijke budgetvariant van de iPhone X

Lars Paijmans
11 december 2017, 20:21
2 min leestijd
iPhone Xc-concept toont kleurrijke budgetvariant van de iPhone X

De dagen van de iPhone 5C liggen achter ons, maar wat nu als Apple volgend jaar de budgetlijn nieuw leven inblaast met een kleurrijke iPhone Xc? Dit concept laat het zien.

iPhone Xc concept toont nieuwe budget-iPhone

Naar verwachting brengt Apple in het najaar van 2018 drie nieuwe iPhones uit. Twee zijn de opvolgers van de iPhone X, maar de derde zal voor velen interessanter zijn. Naar verluidt werkt Apple namelijk aan een nieuw budgetmodel, dat er uitziet als een iPhone X, maar een stuk goedkoper is.

iPhone Xc

Om deze lagere prijs te realiseren, moet Apple wat concessies doen. Zo zou het toestel uitgerust worden met een iets minder krachtige chip, en is de glazen achterkant ook verleden tijd. Het oled-scherm wordt vervangen door een goedkopere lcd-variant. Je zou dus kunnen zeggen dat deze budget iPhone X hetzelfde doet als wat de iPhone 5C voor de iPhone 5S deed.

Met die gedachte ontwierp iDrop News een concept van de iPhone Xc, met dezelfde felgekleurde achterkanten als de 5C. Apple zou hiermee niet alleen de westerse markt een goedkoper alternatief bieden, maar vooral in India en China met een toptoestel voor een relatief schappelijke prijs komen. Dat is hard nodig, want in deze opkomende markten ligt de gemiddelde prijs van smartphones veel lager, en moet Apple hier mee zien te concurreren.

iPhone Xc

Wachten tot september 2018

Of Apple ooit een dergelijke iPhone Xc uitbrengt, is niet bekend. Maar als het bedrijf het voor elkaar krijgt om functies als Face ID, het randloze display en iOS in een goedkoop pakket te bundelen, dan heeft het een serieus wapenfeit in opkomende markten. Voordat we erachter komen of dit gaat gebeuren, brengt Apple naar verwachting eerst de iPhone SE 2 uit, een toestel dat zich op de eerste plaats ook al op deze marken richt.

Bron: iDrop News
Categorieën: Apple, Devices

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen