‘iPhone XR lekt uit met grotere cameralens’

Michel van 't Klaphek
11 september 2018, 20:12
2 min leestijd
‘iPhone XR lekt uit met grotere cameralens’

We weten nog niet zeker hoe we ‘m gaan noemen, maar de 6,1-inch-iPhone lijkt er qua camerakwaliteit flink op vooruit te gaan. De instap-iPhone is in het wild gespot en heeft een forse cameralens.

‘iPhone XR cameralens groter dan iPhone 8’

Op basis van de grootte van de camera kunnen we vaststellen dat het niet om een iPhone 8 gaat, maar waarschijnlijk om de goedkoopste iPhone van dit jaar. De iPhone XS en iPhone XS Max krijgen namelijk een dubbele camera.

De 6,1 inch-iPhone is het instapmodel en moet daarom op bepaalde gebieden concessies doen. Hierdoor heeft het toestel waarschijnlijk maar één camera aan de achterkant. Over de resolutie is nog niets bekend.

iPhone 2018 schermformaat

Met nog een dag te gaan voor de officiële aankondiging, is vrijwel alles al uitgelekt. De grootste onduidelijkheid is hoe we de iPhone gaan noemen. Mogelijke namen zijn de iPhone 9, iPhone XR en iPhone XR. Wij denken dat het de laatste optie wordt, omdat Apple eerder al een iPhone 5C uitbracht. Dit was destijds ook het instapmodel.

Dit weten we al over de iPhone XR

Het toestel verschijnt waarschijnlijk in zeven kleuren en lijkt qua design op de huidige iPhone X. In tegenstelling tot deze telefoon krijgt de iPhone XR vermoedelijk geen oled-scherm, maar moet het doen met een lcd-display.

Hierdoor is de beeldkwaliteit iets minder. Verder krijgt de instap-iPhone een vlotte A12-chip en kun je hem natuurlijk ontgrendelen met Face ID. Een vingerafdrukscanner is hoogstwaarschijnlijk niet aanwezig.

Lees ook: iPhone XR: onze 8 verwachtingen voor de nieuwe 6,1-inch iPhone

Maak je klaar voor het Apple-event

Woensdagavond 12 september om 19:00 uur is het zo ver: het grootste Apple-evenement in jaren gaat dan van start. Het bedrijf uit Cupertino onthult waarschijnlijk naast de drie nieuwe iPhones een verbeterde iPad Pro met Face ID, nieuwe AirPods en nieuwe Apple Watch. Check onderstaande video voor al onze verwachtingen.

iPhoned doet natuurlijk verslag van de avond. Download onze app, schrijf je in voor de nieuwsbrief of houd de site in de gaten om niets te missen!

Het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's