‘Apple kan pas volgend jaar voldoen aan vraag voor iPhone X’
Rutger Otto

De iPhone X verschijnt op 3 november, maar waarschijnlijk zijn er de rest van het jaar tekorten.

iPhone X vraag

Dat stelt althans de doorgaans betrouwbare analist Ming-Chi Kuo. Volgens hem kan Apple pas volgend jaar voldoen aan de vraag die er voor het toestel is. Dat schrijft hij in een onderzoeksnotitie, die MacRumors in handen kreeg.

“We denken dat het ontwerp met het grote scherm en de gezichtsherkenningsfunctie ervoor zullen zorgen dat er veel vraag is naar de iPhone X“, schrijft hij. “Maar door een stroeve levering verwachten we dat Apple de vraag niet aan kan.” Dat zou tenminste tot de eerste helft van 2018 duren.

iPhone X prijs

Volgend jaar beter

Kuo voorspelde eerst dat dit jaar 45 tot 50 miljoen exemplaren van de iPhone X verscheept zouden worden. Dat aantal schroeft hij terug naar 40 miljoen, maar de analist denkt dat volgend jaar 80 tot 90 miljoen van de toestellen worden verscheept.

iPhone X kopen

Vanaf 27 oktober kun je ook in Nederland een bestelling plaatsen voor de iPhone X. Het toestel is vanaf 3 november beschikbaar in de winkels van Apple. Een iPhone X los kopen kost in Nederland 1159 euro voor het 64GB-model. De versie met 256GB aan opslag kost 1329 euro. Het is ook mogelijk om een iPhone X met abonnement te nemen, dan betaal je het toestel maandelijks af, samen met de abonnementskosten. De iPhone X komt beschikbaar in de kleuren spacegrijs en zilver, maar ze zijn aan de voorkant allebei zwart.

Kuo denkt dat de bestellingen voor de iPhone X pas eind oktober van start gaan, om er voor te zorgen dat tot die tijd de iPhone 8 en 8 Plus de nodige aandacht krijgen. Deze toestellen zijn inmiddels via de website van Apple te bestellen. De iPhone 8 vanaf 809 euro en de 8 Plus vanaf 919 euro. Vanaf 25 september worden de toestellen geleverd.

Lees het laatste nieuws over de iPhone X

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.