Analisten: ‘iPhone X-verkopen vallen tegen door hoge prijs’

Wouter Nijsen
27 december 2017, 9:27
2 min leestijd
Analisten: ‘iPhone X-verkopen vallen tegen door hoge prijs’

De vraag naar de iPhone X valt mogelijk tegen. Analisten verwachten dat er de hoge prijs fors minder exemplaren dan verwacht worden verkocht.

iPhone X-vraag valt tegen na eerste kwartaal

Bloomberg schrijft dat er niet zo veel belangstelling is voor de iPhone X als verwacht. Verschillende analisten hebben hun verwachtingen voor het komende kwartaal bijgesteld, nu de hype rond de iPhone X langzaam wegzakt. Sinolink Securities-analist Zhang Bin geeft aan dat Apple in het eerste kwartaal van 2018 zo’n 35 miljoen exemplaren van de iPhone X gaat verkopen. Dat zijn er 10 miljoen minder dan hij vooraf verwachtte.

iPhone X

JL Warren Capital verwacht dat er in dezelfde periode zelfs 25 miljoen iPhone X-toestellen worden verkocht. Dit is weer vijf miljoen minder dan in het huidige kwartaal (Q4 2017). Vooral de hoge prijs van de X zou voor veel consumenten de belangrijkste reden zijn om het toestel links te laten liggen. De iPhone X heeft een adviesprijs van 1159 euro: flink meer dan de prijs van de iPhone 8 en 8 Plus, en introductieprijzen van nieuwe iPhones in het algemeen.

De analisten schrijven ook dat consumenten de nieuwe features van de telefoon niet interessant genoeg vinden om de hoge prijs te rechtvaardigen. Dit is opvallend, want de iPhone X is de eerste écht nieuwe iPhone sinds jaren.

iPhone X kopen

In de iPhone X review schreven we al dat niet iedereen de hoge aanschafprijs voor de telefoon over zal hebben. Het toestel heeft een randloos scherm, Face ID en flink verbeterde camera, maar met de iPhone 8 is er een interessant alternatief beschikbaar.

Ben je juist op zoek naar de iPhone X, dan kun je in het onderstaande overzicht terecht. Daar vind je de beste deals voor een iPhone X met abonnement of juist een losse iPhone X. De telefoon is inmiddels een paar tientjes in prijs gezakt.

Apple iPhone X

Apple iPhone X prijzen vergelijken

Bekijk product

Los nieuw v.a.

€ 629,89

Los toestel

Los refurbished v.a.

€ 319,-

Refurbished
Bron: Bloomberg
Categorie: Devices
Device: iPhone X

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone X
Apple iPhone X
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen