De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Gerucht: iPhone X bij release zeer beperkt verkrijgbaar

Rick van der Veer
20 oktober 2017, 15:13
1 min leestijd
Gerucht: iPhone X bij release zeer beperkt verkrijgbaar

Apple lijkt nog altijd moeite te hebben met de productie van de iPhone X. Uit nieuwe informatie blijkt dat niet alleen de TrueDepth-camera voor problemen zorgt.

Lees verder na de advertentie.

iPhone X-productie vertraagd door onderdelen

Apple blijft moeite hebben met het produceren van genoeg exemplaren van de iPhone X, zo meldt de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo. Volgens de doorgaans betrouwbare bron zijn er op de lanceerdatum van het toestel maar twee tot drie miljoen exemplaren wereldwijd beschikbaar. In eerdere jaren verkocht Apple meer dan tien miljoen toestellen op de eerste dag, wat betekent dat de voorraad niet voldoende is.

iPhone X vertraging

Eerdere geruchten meldden al dat de de stroeve productie veroorzaakt werd door de TrueDepth-camera aan de voorkant van het toestel. Deze camera zorgt ervoor dat de iPhone X met Face ID kan zien of jij degene bent die het toestel probeert te ontgrendelen. Doordat Apple één van de eerste bedrijven is die zo’n camera gebruikt, lukt het fabrikanten niet om snel genoeg onderdelen te bouwen.

Toch blijkt dit niet het enige tekort te zijn: ook de antenne en de infrarood-projector voor de TrueDepth-camera zijn niet aan te slepen. Vooral de flexibele printplaat van de antenne wordt aan strenge controles onderworpen, doordat een leverancier niet aan de vraag kon voldoen. Een ander bedrijf maakt nu de antennes, maar hierdoor heeft het proces wel vertraging opgelopen.

iPhone X reservering

Doordat er waarschijnlijk niet genoeg iPhones beschikbaar zijn bij de release, is het verstandig om alvast een reservering te plaatsen. Vanaf 27 oktober kun je je pre-order vastleggen, zodat je er zeker van bent dat jij jouw iPhone X in huis hebt zodra het toestel beschikbaar is. Lees hier meer over een iPhone X met abonnement of het kopen van een losse iPhone X.

Lees het laatste nieuws over Apple

Via: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone X
Apple iPhone X

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu