De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

‘Apple stopt iPhone X-verkoop dit najaar, vervangt toestel door nieuw model’

Lars Paijmans
19 januari 2018, 15:01
2 min leestijd
‘Apple stopt iPhone X-verkoop dit najaar, vervangt toestel door nieuw model’

De levensduur van de iPhone X is mogelijk korter dan we hadden verwacht. Apple zou de iPhone X dit najaar al uit de verkoop halen en vervangen met een nieuw model. Hoe zit dit precies?

Lees verder na de advertentie.

Apple overweegt iPhone X verkoopstop

Het opmerkelijke gerucht is afkomstig van KGI Securities analist Ming-Chi Kuo. Doorgaans is hij een van de meest betrouwbare bronnen als het om Apple gaat. Hij heeft in het verleden al gezegd dat er in het najaar van 2018 drie nieuwe iPhones verschijnen, net als in 2017. Begin 2018 brengt het bedrijf de iPhone SE 2 uit.

Lees ook: Dit weten we nu al over de vier iPhones van 2018

iPhone X verkoopstop

Deze drie iPhones krijgen drie verschillende schermformaten: 5,8-inch, 6,1-inch en 6,5-inch. Alle drie zien ze eruit als een iPhone X, al heeft het 6,1-inch model geen oled- maar een lcd-scherm om de prijs lager te houden.

Apple zou de nieuwe 5,8-inch iPhone zien als een echte vervanger van de huidige iPhone X. Dat is opmerkelijk, want tot nu toe schuift het iPhone-aanbod ieder jaar een plekje op. Zo werden de iPhone 7 en 7 Plus goedkoper toen de 8, 8 Plus en de X uitkwamen.

Dat zou dit jaar volgens Kuo dus niet het geval zijn: de iPhone 8 en 8 Plus worden goedkoper, en de iPhone X wordt niet meer verkocht en vervangen door het nieuwe model. De nieuwe 6,1-inch iPhone zou de plek van ‘budgetmodel’ opvullen.

Dezelfde tactiek als de SE

Dit doet denken aan de manier waarop Apple de iPhone SE een jaar na de release een upgrade gaf. De prestaties werden verbeterd en klanten kregen een extra opslagcapaciteit om uit te kiezen. Als Apple een soortgelijk plan heeft met de iPhone X, is het logisch dat het ‘oude’ model niet meer verkocht wordt. Zo voorkomt Apple verwarring, en haalt iedereen weer hetzelfde toestel in huis als ze een iPhone X aanschaffen.

Mocht dit kloppen, dan verwacht Kuo dat er 62 miljoen exemplaren van verkocht worden, een stuk lager dan de eerst verwachte 80 miljoen. Reken er maar op dat we de komende maanden nog veel meer gaan horen over deze drie nieuwe iPhones. Wil je zeker weten dat je niets mist? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief, of download de iPhoned-app in de App Store.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone X
Apple iPhone X

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen