‘Gehalveerde iPhone X-productie zorgt voor oled-overschot bij Samsung’ – update

Lars Paijmans
20 februari 2018, 9:10
2 min leestijd

Hoewel Apple genoeg verdient aan de iPhone X, vallen de verkoopcijfers lager uit dan gedacht. Daarom halveert het bedrijf de productie na een tegenvallende iPhone X-verkoop. Dit geeft Samsung een flink overschot aan displays.

Update 20 februari: Na het bericht van gisteren bevestigt Nikkei het gerucht bij zijn bronnen. Door de tegenvallende iPhone X-verkoop schroeft Apple de productie terug, maar ook Samsung draait nu de kraan dicht. Het bedrijf zou in dit kwartaal nog 20 miljoen oled-displays produceren, in plaats van de 45 tot 50 miljoen schermpanelen die eerst op de planning stonden.

Lees verder na de advertentie.

In het volgende kwartaal bestaat de kans dat Samsung de productie nog verder verlaagt. Zowel Samsung als Apple hebben niet gereageerd op de geruchten.

Origineel bericht:

‘iPhone X verkoop valt tegen’

De afgelopen weken hebben we al vaker gehoord; de iPhone X-verkoop is niet helemaal zoals Apple het gehoopt had. Nikkei bevestigt dit gerucht vandaag met eigen bronnen, die zeggen dat de beslissing redelijk snel werd gemaakt.

Omdat Samsung alle oled-schermen van de iPhone X levert, heeft Apples beslissing om de productie te halveren grote gevolgen voor het bedrijf. Omdat Samsung aanvankelijk de productie van de displays flink verhoogde om aan de vraag te voldoen, zorgt dit nu voor een groot overschot aan oled-displays.

iPhone X verkoop

Samsung zou nu alles op alles zetten om deze schermvoorraad bij andere bedrijven te slijten. Daar stuit het bedrijf echter op een drempel, omdat veel smartphonemerken nu nog voor lcd-schermen kiezen, wat een stuk goedkoper is dan oled.

Tot overmaat van ramp zijn er steeds meer Chinese bedrijven die voor een fors lagere prijs ook oled-displays gaan produceren. In de praktijk zit Samsung door de beslissing van Apple met een enorme voorraad aan schermen die het bedrijf nu nergens kwijt kan.

Productie gehalveerd

Apple zou de productie voor dit hele kwartaal willen halveren. Zo kan eerst de huidige iPhone X-voorraad worden verkocht, en wordt deze daarna in lager tempo bijgevuld. Na tegenvallende verkopen tijdens de feestdagen lijkt dit de zoveelste aanwijzing te zijn dat de iPhone X het niet zo goed doet als Apple had gehoopt. Tijdens het bekendmaken van de kwartaalcijfers merkten we hier echter weinig van, omdat de hoge prijs van de X het aantal verkopen enigszins verbloemt.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Nikkei
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone X

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen