‘iPhone X sneller leverbaar door verbeterde productie’

Rutger Otto
26 november 2017, 11:08
2 min leestijd
‘iPhone X sneller leverbaar door verbeterde productie’

Als je nu een iPhone X bestelt, kun je hem binnen twee weken in huis hebben. Dat het toestel beter leverbaar is, komt omdat de productie is verbeterd.

Lees verder na de advertentie.

iPhone X productie verbeterd

Dat schrijft de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities. Minuten nadat de iPhone X werd uitgebracht, schoot de levertijd op de website van Apple omhoog. Van twee tot drie weken, naar anderhalve maand. Inmiddels kun je een losse iPhone X kopen, of een iPhone X met abonnement, waarna je er nog een week tot twee weken op moet wachten.

De levertijd is dus een stuk verbeterd. De vraag is of dat komt omdat de vraag afnam of omdat de productie sneller gaat. Volgens Kuo, die vaker kloppende informatie vanuit de productieketen verschaft, is het laatste het geval.

Lees ook onze iPhone X review

iPhone nieuws

Productieproblemen opgelost

Productieproblemen waar Apple’s keten eerder mee kampte ‘zijn de afgelopen weken goed aangepakt’, schrijft Kuo. Productent Foxconn kan nu 450.000 tot 550.000 exemplaren per dag maken. Dat waren er twee maanden geleden nog slechts 50.000 tot 150.000 per dag.

Kuo schrijft dat de twee grootste problemen in het productieproces inmiddels zijn opgelost. Het gaat om het leveren van LTE-antennes door Career en het maken van een module voor de TrueDepth-camera, die zorgt dat Face ID stippen op het gezicht van gebruikers projecteert. Daarmee wordt een 3d-scan van de eigenaar gemaakt om de iPhone te ontgrendelen.

Omdat de productie is verbeterd, verwacht Kuo dat er meer iPhone X-exemplaren worden verscheept in het vierde kwartaal van 2017 dan hij eerder had voorspeld. Het is niet duidelijk hoeveel toestellen er al zijn verkocht.

Kosten voor onderdelen

Begin deze maand berekende TechInsights hoeveel het kost om een een iPhone te produceren, puur gekeken naar onderdelen. De totale kosten van componenten in het toestel zouden neerkomen op 357 dollar (308 euro). Daar komen dan nog wel flink wat kosten bij voor onder meer onderzoek, marketing en transport.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone X
Apple iPhone X

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen