‘3D Touch maakte Touch ID in iPhone X-display onmogelijk’

Lars Paijmans
20 september 2017, 9:11
2 min leestijd
‘3D Touch maakte Touch ID in iPhone X-display onmogelijk’

Met de onthulling van de iPhone X en Face ID, gingen we er al vanuit dat gezichtsherkenning Apples nieuwe standaard werd. Nu blijkt dat 3D Touch het grootste obstakel was voor iPhone X Touch ID.

Lees verder na de advertentie.

iPhone X Touch ID niet mogelijk door 3D Touch

Nu Apples iPhone-event een week achter ons ligt, lijkt iedereen een mening gevormd te hebben over Face ID en Apples beslissing om Touch ID te laten vallen. Daarom maakt de bekende Apple-analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities vandaag de balans op.

iPhone X Touch ID

Kuo neemt een afwachtende houding in, door te zeggen dat Apple eerst wil zien hoe goed Face ID aanslaat bij gebruikers. Als men niet tegen problemen en ongemakken aanloopt, is de kans groot dat Apple volledig inzet op de TrueDepth-camera. “Deze camera kan gebruikt worden voor tal van innovatieve applicaties, waarvan Face ID er slechts een van is”, aldus Kuo.

Bovendien zou Apple nog steeds moeite hebben met het verwerken van de Touch ID-sensor in het beeldscherm. Op basis van talloze geruchten is het aannemelijk dat Apple dit jaar in ieder geval geprobeerd heeft om Touch ID in het iPhone X-scherm te stoppen, maar dit lukte uiteindelijk niet.

Lees ook: Face ID: 7 vragen en antwoorden over iPhone X gezichtsherkenning

3D Touch of Touch ID?

Dit zou volgens Kuo alles te maken hebben met 3D Touch. 3D Touch werd geïntroduceerd met de iPhone 6S, en maakt contextgevoelige acties mogelijk door stevig op het scherm te drukken. Deze techniek maakt het volledige schermpaneel dikker, waardoor een vingerafdrukscanner minder nauwkeurig wordt. Mocht Face ID op veel weerstand rekenen, dan zal Apple dus snel op zoek moeten naar een oplossing voor dit probleem.

Als we de bronnen van Kuo mogen geloven, lijkt zelfs Apple dus niet helemaal zeker te zijn of Touch ID verleden tijd is of niet. Omdat de iPhones van volgend jaar waarschijnlijk allemaal het iPhone X-design aannemen, zal Face ID de nieuwe standaard worden. Vervolgens hangt het van de ontvangst van de X af of Apple gaat onderzoeken of Touch ID toch nog mogelijk is.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: 9to5mac
Categorieën: Devices, Geruchten
Device: iPhone X

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone X
Apple iPhone X
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen