Zoveel beter is de telelens in de iPhone X vergeleken met vorig jaar

Erwin Vogelaar
24 november 2017, 19:37
2 min leestijd
Zoveel beter is de telelens in de iPhone X vergeleken met vorig jaar

Dit was het tweede jaar dat Apple gebruikmaakt van twee cameralenzen in zijn iPhones. Dat ene jaar maakt een enorm verschil voor de telelens van de iPhone X.

Lees verder na de advertentie.

iPhone X telelens vergeleken met iPhone 7 Plus

Vorig jaar was de iPhone 7 Plus de allereerste smartphone van Apple met een dubbele cameralens. Deze extra telelens zorgt er onder andere voor dat je ook optisch kan inzoomen en niet enkel digitaal. De iPhone X en iPhone 8 Plus hebben dit jaar ook een telelens. In een jaar tijd heeft Apple de technologie achter deze lens flink verbeterd.

Om het verschil te meten heeft Studio Neat een slimme test uitgevoerd. Het idee is dat Apple de telelens niet altijd activeert bij het maken van foto’s met tweemaal zoom. Is er weinig licht, dan gebruikt Apple enkel de standaard camera voor een beter resultaat. Studio Neat heeft gekeken naar de verlichtingssterkte (lux) waarbij de camera van de iPhone 7 Plus en van de iPhone X overschakelt.

iphone x telelens

Het blijkt dat de iPhone 7 Plus 88 lux nodig heeft voordat de telelens wordt geactiveerd. Bij de X is is dat nog maar 16 lux. Dit betekent dat de iPhone X minder licht nodig heeft om toch over te schakelen naar de telelens.

Wat heb ik hieraan?

Bij het maken van foto’s merk je het verschil niet. Je iPhone beslist namelijk zelf wanneer de telelens wordt geactiveerd en wanneer niet. Dit betekent echter wel dat je bij minder licht grotere kans hebt op betere foto’s.

Het verschil op dit vlak zal niet voor iedereen zichtbaar zijn, maar het zegt wel iets over de vooruitgang die Apple heeft geboekt met zijn telelens in de tijdspanne van een jaar. Wordt er volgend jaar weer zo’n sprong gemaakt?

Leer zelf mooiere foto’s te maken

Er zijn verschillende manieren waarop je mooiere foto’s kan maken met je iPhone. Check onze iPhone-cameratips voor inspiratie.

Via: MacRumors
Bron: Studio Neat
Categorie: Apple
Device: iPhone X

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone X
Apple iPhone X
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen