Apple onderzoekt iPhone X-bug die telefoon opnemen onmogelijk maakt

Lars Paijmans
5 februari 2018, 9:22
1 min leestijd

Als je iPhone X soms problemen heeft met het aannemen van telefoongesprekken, dan ben je niet de enige. Apple is een officieel onderzoek gestart naar de klachten.

Apple onderzoekt iPhone X-telefoonbug

The Financial Times verzamelde meerdere klachten van iPhone X-gebruikers over dit probleem. Zo nu en dan gaat er iets mis met het opnemen van de telefoon, omdat de rode en groene knop niet op het scherm verschijnen. Hierdoor moet je soms tot 10 seconden wachten tot je een beller kunt accepteren of weigeren, wat vaak resulteert in een gemiste oproep.

iPhone X telefoonbug

Op Apple-fora regent het klachten over dit probleem, dat zich over de hele wereld voor lijkt te doen. De klachten spelen al sinds de release van de iPhone X in november. Het probleem lijkt niet opgelost te zijn in iOS 11.2.5, terwijl ook voorgaande iOS-versies met het probleem kampen.

Na publicatie van het bericht liet Apple aan MacRumors weten dat ze een onderzoek gestart zijn naar de klachten. Door gegevens van de iPhones te verzamelen die het probleem vertonen, kan het bedrijf uit Cupertino de oorzaak proberen te achterhalen. De kans is groot dat Apple na afloop van dit onderzoek een iOS-update uitbrengt die de bug verhelpt.

Software-update moet uitkomst bieden

Het is lang niet de eerste klacht die eigenaren van de iPhone X te verduren hebben. Daarom focust Apple in 2018 vooral op het verbeteren van de stabiliteit van iOS. Door grote nieuwe functies naar iOS 13 door te schuiven in 2019, kan iOS 12 met een schone lij beginnen. Zodra Apple meer informatie geeft over deze bug, lees je het hier. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief of download de app om op de hoogte te blijven.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone X

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen