iPhone X teardown: dit zit er achter het mooie scherm

Erwin Vogelaar
3 november 2017, 20:26
2 min leestijd
iPhone X teardown: dit zit er achter het mooie scherm

De mensen van iFixit hebben de iPhone X helemaal uit elkaar gehaald om te zien wat er achter het mooie nieuwe scherm zit. Dit is de teardown.

Lees verder na de advertentie.

iPhone X-teardown van iFixit

We willen graag weten wat er in onze apparaten gebeurt, maar halen ze niet zo snel uit elkaar. Gelukkig doet website iFixit dat voor ons. Beetje bij beetje haalde dit team alle losse onderdelen van de nieuwe iPhone X uit elkaar en krijgen we een goed beeld van de hardware.

Wat onder andere opvalt bij het openen van het toestel is het moederbord, of ‘logic board’. Deze is volgens iFixit namelijk ongelooflijk ruimte-efficiënt. Sterker nog: vergeleken met de logic board in de iPhone 8 Plus, neemt deze ongeveer zeventig procent minder ruimte in. Dit komt omdat Apple het moederbord door de helft heeft gevouwen.  Volgens iFixit is het nadeel van dit design dat het repareren van dit onderdeel moeilijk is.

iphone x teardown

Wat doet Apple met die extra ruimte? Dat is onder andere voor de accu. In het toestel zijn twee batterijcellen geplaatst in een L-vorm. Gecombineerd krijgt het toestel hiermee toegang tot 2716mAh. De keuze voor twee cellen is volgens iFixit meer praktisch dan dat het extra accuduur oplevert. Apple maakt gebruikt van alle ruimte die er is.

De iPhone X krijgt een repareerbaarheidscore van 6 uit 10. Het repareren van het scherm en de accu is goed te doen. Het scherm is zelfs te vervangen zonder de Face ID-hardware te verwijderen. Er zitten echter een hoop onhandig geplaatste kabels in het toestel die allerlei componenten met elkaar verbinden. De glazen achterkant kan daarnaast alleen gerepareerd worden door het hele frame te vervangen.

iPhone X repareren

Laat je jouw iPhone X toch een keer vallen en is je scherm of de achterkant stuk? Dan moet je flink in de buidel tasten als je geen AppleCare+ hebt. Een kapotte iPhone X repareren kan zelfs net zoveel kosten als een nieuwe iPhone 7. Lees meer over de kosten van een iPhone X-reparatie.

Eerste indruk iPhone X

We zijn zelf alvast met een iPhone X aan de slag gegaan zonder het toestel uit elkaar te halen. Wat we er van vinden lees je in onze eerste indruk. Een voorproefje: “Je iPhone ontgrendelen door er naar te kijken voelt futuristisch, en ook het nieuwe voorkantvullende display ziet er geweldig uit.” Vind ook meer informatie over het kopen van een losse iPhone X of een iPhone X met abonnement.

Bron: iFixit
Bronnen afbeeldingen: iFixit, ifixit
Categorie: Devices
Device: iPhone X

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone X
Apple iPhone X
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen