‘Nieuwe Smart Battery Case heeft meer capaciteit, werkt ook op iPhone X’

Lars Paijmans
17 januari 2019, 11:07
2 min leestijd
‘Nieuwe Smart Battery Case heeft meer capaciteit, werkt ook op iPhone X’

Sinds gisteren is de nieuwe Smart Battery Case voor de iPhone XS, XS Max en XR te koop. Maar wat gebeurt er als je hem op een iPhone X aansluit, en hoe zit het met de capaciteit?

‘Nieuwe Battery Case werkt ook op iPhone X’

Omdat Apple vorig jaar de Smart Battery Case oversloeg voor de iPhone 8, 8 Plus en iPhone X, vroegen lezers van iPhoned zich af of de gisteren uitgebrachte case ook op de X werkt.

Zelf hebben we dit nog niet kunnen testen, maar journalist René Ritchie laat via Twitter weten dat de nieuwe Smart Battery Case wel degelijk werkt als je ‘m op een iPhone X aansluit. Maar er zitten wel een paar kanttekeningen aan. Omdat de hoes eigenlijk voor de XS is gemaakt, sluit de uitsparing voor de camera minder goed aan en komen de gaatjes voor de speakers niet overeen.

iPhone X smart battery case

Daarnaast zou iOS zo nu en dan een melding geven dat het accessoire niet werkt met de iPhone X als het toestel nog op iOS 12.1.2 draait. Druk je deze melding echter weg, dan werkt de Battery Case gewoon zoals het hoort, zo stelt Ritchie. Nadat hij de iPhone X bijwerkte naar de bèta van iOS 12.1.3 is de melding verdwenen en werkt het toestel gewoon met de case.

Als je van plan bent om de nieuwe case voor een iPhone X aan te schaffen, zorg dan wel dat je de iPhone bijwerkt naar iOS 12.1.3, anders werkt de case sowieso niet.

Verhoogde capaciteit

Nu de eerste hoesjes bij mensen thuis zijn aangekomen, weten we ook meer over de capaciteit van de accu’s in het hoesje. In vergelijking met de modellen die Apple twee jaar geleden uitbracht heeft de nieuwe hoes een capaciteit die 13 procent groter is. Dit heeft Apple voor elkaar gekregen door het voltage te verdubbelen.

De nieuwe Smart Battery Case is vanaf nu verkrijgbaar in de Apple Store voor 149 euro. Je hebt de keuze uit de kleuren zwart en wit. In het onderstaande artikel lees je alles over de capaciteit en ondersteuning voor draadloos opladen.

Lees verder: Apple lanceert Smart Battery Case voor iPhone XS, XS Max en XR

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone X
Apple iPhone X
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen