De iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600,- terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

Kapotte iPhone X? Zoveel kost het om dit toestel te repareren

Erwin Vogelaar
27 oktober 2017, 18:59
2 min leestijd
Kapotte iPhone X? Zoveel kost het om dit toestel te repareren

Je kostbare iPhone X repareren kan flink in de centen lopen als je geen AppleCare+ hebt. Dit is hoeveel het met en zonder kost.

Lees verder na de advertentie.

iPhone X repareren kost bijna zoveel als een nieuwe iPhone 7

Heb je jouw iPhone X al gereserveerd? Dan kun je maar beter voorzichtig met dit toestel omgaan. Een iPhone X repareren kost namelijk flink wat geld. Heb je geen AppleCare+, dan betaal je voor het repareren van het scherm 321,10 euro.

Deze prijs geldt als je het scherm moet vervangen vanwege schade of verkeerd gebruik, mits het toestel nog onder de garantie valt. Ook geldt de prijs als het scherm niet meer werkt en de iPhone niet meer gedekt wordt door de garantie. Overige schade kost je zelfs maar liefst 611,10 euro om te repareren.

iphone x repareren

Het is een flinke prijsstijging vergeleken met bijvoorbeeld de iPhone 7. Het scherm repareren van dit toestel kost 181,10 euro en bij overige schade 371,10 euro. Sterker nog: het repareren van een beschadigde iPhone X kost bijna net zoveel als een compleet nieuwe iPhone 7.

Het scherm van een iPhone 8 repareren kost net zoveel als bij een iPhone 7. Net als dat het scherm vervangen van een iPhone 7 Plus en een iPhone 8 Plus beide 201,10 euro kost.

Repareren met AppleCare+

Ben je beschermd met AppleCare+ dan kost het repareren van het scherm van elk iPhone-toestel nog maar 29 euro. Bij andere schade hoef je met AppleCare+ nog maar 99 euro te betalen.

Lees ook: Check hier de actuele voorraad van de iPhone X

Wil je AppleCare+ voor je nieuwe iPhone X, dan moet je daar ook voor in de buidel tasten. Voor 229 euro heb je tot twee jaar lang recht op de lage prijzen. AppleCare+ schaf je direct aan bij het kopen van een iPhone X. Je hebt ook de mogelijkheid om deze verzekering zestig dagen na de aankoop van de smartphone nog aan te schaffen. Dit doe je online of in de Apple Store. Online vind je het product hier.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone X
Apple iPhone X

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen