Apple start reparatieprogramma voor iPhone X en MacBook Pro: dit moet je weten

Michel van 't Klaphek
10 november 2018, 9:58
2 min leestijd
Apple start reparatieprogramma voor iPhone X en MacBook Pro: dit moet je weten

Sommige iPhone X-schermen reageren niet goed op aanrakingen. Heb jij hier last van? Dan kom je in aanmerking voor een gratis reparatie. Ook de MacBook Pro heeft een kwaaltje dat wordt gefixt. Dit is alles wat je moet weten.

iPhone X reparatieprogramma voor defecte touchscreens

Sommige iPhone X-toestellen hebben last van een slecht werkend beeldscherm. Het touchscreen reageert traag op aanrakingen, of helemaal niet. Ook kan het scherm ineens reageren terwijl je het helemaal niet aangeraakt hebt. Apple gaat deze problemen oplossen en het scherm kosteloos repareren.

Heb jij last van een slecht werkend touchscreen? Dan heb je 3 opties:

  1. Maak een afspraak bij een Apple Store;
  2. Breng je toestel naar een door Apple erkend servicecenter, zoals Amac;
  3. Stuur je toestel op naar een Apple reparatiecentrum.

De reparateur doet vervolgens een paar testjes, om te kijken of je toestel in aanmerking komt. In dit geval wordt het betreffende onderdeel vervangen. Als het slecht reagerende touchscreen door iets anders veroorzaakt wordt, zoals barsten, dan moet je de reparatie uiteraard zelf betalen. Je bent je toestel maximaal een paar dagen kwijt.

T-Mobile iPhone-problemen

Indien je het scherm al op eigen kosten hebt laten vervangen dan kun je dit bedrag terugkrijgen van Apple. Neem hiervoor contact op met de klantenservice en zorg dat je een factuur van de reparatie hebt.

Ook MacBook Pro wordt kosteloos gerepareerd

Apple maakt direct van de mogelijkheid gebruik om ook een ander reparatieprogramma aan te kondigen voor de MacBook Pro (13 inch). De actie geldt voor modellen die zijn gekocht tussen juni 2017 en juni 2018 zonder TouchBar. Via de Apple-site kun je checken of jouw laptop in aanmerking komt.

Dankzij een fout kan het voorkomen dat je harde schijf zichzelf ineens wist, waardoor al je bestanden verloren gaan. Apple raadt dan ook aan om je laptop zo snel mogelijk voor reparatie aan te melden. Vergeet niet vooraf een back-up van je belangrijke gegevens te maken.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's