‘iPhone X-productie nog verder vertraagd door gezichtssensoren’

Lars Paijmans
27 september 2017, 14:33
2 min leestijd
‘iPhone X-productie nog verder vertraagd door gezichtssensoren’

Dat Apple morgen alleen de nieuwe iPhone 8 uitbrengt, zegt genoeg over de beperkte voorraad van de iPhone X. Nu blijkt zelfs dat de iPhone X productie nog meer tegenslagen te verduren krijgt.

Update woensdag 27 september: Ook The Wall Street Journal bevestigt vandaag het verhaal van hieronder. Apple zou nog steeds grote problemen ondervinden met het producten van twee specifieke onderdelen, die de codenamen Romeo en Juliet hebben. Deze onderdelen zijn cruciaal voor de Face ID gezichtsscanner, die onmisbaar bij de iPhone X. Het gebrek aan Romeo-onderdelen zorgt ervoor dat de productie vastloopt. De bronnen stellen dat het onderdeel te maken heeft met de infraroodsensor die gezichtsherkenning in het donker mogelijk maakt.

Lees verder na de advertentie.

iPhone X productie verder vertraagd

Zelfs voordat Apple de iPhone X uit de doeken deed, gonsde het al maanden van de geruchten over productieproblemen. Het resulteerde in de opmerkelijke beslissing van Apple om de iPhone 8 en iPhone 8 Plus op 22 september te lanceren, terwijl de iPhone X pas op 3 november in de winkels ligt.

Hoewel Apple eind oktober al iPhone X pre-orders aanneemt, blijkt uit een nieuw gerucht dat er achter de schermen dan nog heel wat moet gebeuren. Barrons kreeg een investeerdersmemo in handen die meer zegt te weten over de iPhone X productie. Apple zou pas in half-oktober starten met de grootschalige productie van de X, wat later is dan aanvankelijk werd gedacht.

iPhone X productie

Nadat de productie op gang is gekomen, zal de volledige massaproductie pas rond december starten. “Er was sprake van een plotselinge vertraging in de bouwplannen”, aldus het bericht. Belangrijke info voor investeerders die hun verwachtingen bij moeten stellen, maar net zo goed waardevolle info voor iPhone-gebruikers die van plan zijn om een X te bemachtigen.

Houd rekening met ernstige tekorten

We gingen er immers al vanuit dat de iPhone X behoorlijk slecht verkrijgbaar zou zijn, maar als dit verhaal klopt moeten we helemaal rekening houden met tekorten. Zeker nu uit de pre-orders blijkt dat veel mensen de iPhone 8 en 8 Plus links laten liggen om op een X te wachten, zou het zomaar eens maanden kunnen duren tot iedereen die bij de lancering een X wil halen er ook daadwerkelijk eentje bezorgd krijgt.

Op iPhoned zullen we je tegen de tijd dat de iPhone X uitkomt dan ook uitgebreid op de hoogte houden van levertijden en de voorraden van Apple Stores, webshops en providers.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Barrons
Categorieën: Apple, Geruchten
Device: iPhone X

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone X
Apple iPhone X
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen