‘iPhone X-productie komt op gang, maar gaat nog niet snel genoeg’

Erwin Vogelaar
12 oktober 2017, 19:53
2 min leestijd

De iPhone X-productie lijkt inmiddels op gang te komen, maar het gaat nog lang niet snel genoeg. Dit komt waarschijnlijk door de TrueDepth-camera voor Face ID.

Lees verder na de advertentie.

iPhone X-productie gaat iets sneller

Al een maand geleden hoorden we geruchten dat de iPhone X-productie langzaam gaat door de 3d-sensor in de camera. Nu stelt Nikkei dat de productie nog steeds stroef verloopt. Dit komt waarschijnlijk door de TrueDepth-camera in het toestel. Met deze camera kan Apple een 3d-beeld van je gezicht maken om zo onder andere met Face ID je identiteit te bevestigen.

In september stelde analist Ming-Chi Kuo van KGI nog dat Apple minder dan 10.000 toestellen per dag maakt. Inmiddels zouden er 400.000 toestellen per week van de productieband rollen, stelt onafhankelijke analist Ju Zhang. Mochten deze cijfers kloppen, dan gaat de productie dus relatief gezien een stuk sneller. De kans is echter groot dat Apple hiermee de vraag niet aankan.

iPhone X-productie

De iPhone X werd op 12 september door Apple aangekondigd en op 27 oktober is het toestel te reserveren. Vervolgens moet men tot 3 november wachten op de release. Hiermee laat Apple consumenten dus al langer wachten dan gebruikelijk. Hoewel Apple er niets over heeft gezegd, is de kans groot dat dit komt door de stroeve productie.

Volgens Nikkei is specifiek de dot-projector aan te wijzen als schuldige voor de vertragingen. Dit onderdeel is belangrijk voor de gezichtsherkenningstechnologie van de camera.

TrueDepth-camera in andere apparaten

Ming-Chi Kuo stelde eerder dat de TrueDepth-camera volgend jaar ook in de iPad Pro en alle iPhone-modellen verwerkt gaat worden. Hoewel het waarschijnlijk is dat Apple Touch ID op termijn volledig wil vervangen met Face ID, zal de snelheid van deze implementatie volledig afhangen van de productie van de camera.

Heb je interesse in een iPhone X? Dan is het dus slim om op 27 oktober het toestel te reserveren. Wellicht moet je daarna namelijk lang wachten tot je weer een kans krijgt. Lees meer over iPhone X met abonnementen of het kopen van een losse iPhone X.

Lees het laatste nieuws over Apple

Via: 9to5Mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone X

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen