De iPhone X beschermt je meldingen beter dankzij Face ID

Lars Paijmans
1 november 2017, 11:31
2 min leestijd
De iPhone X beschermt je meldingen beter dankzij Face ID

Apple heeft een aantal subtiele veranderingen aan iOS doorgevoerd op de iPhone X. Zo worden notificaties automatisch afgeschermd, om pottekijkers te slim af te zijn.

Lees verder na de advertentie.

Zo verbetert Apple de iPhone X privacy

Nu de eerste iPhone X in het wild is gespot, komen we meer te weten over de kleinere nieuwe functies van het apparaat. Zo ontdekte journalist Steven Levy in zijn eerste indruk dat de iPhone X automatisch de inhoud van notificaties verborgen houdt.

iPhone X privacy

Deze functie zit al langer in iOS, maar moest je tot nu toe altijd handmatig aanzetten. Je ziet nog steeds dat je een bericht ontvangt van WhatsApp of Snapchat, maar de iPhone moet eerst worden ontgrendeld voordat je de inhoud ervan kunt bekijken.

Deze maatregel staat nu automatisch aan om de gebruiker wat extra privacy te geven. Als je nu de iPhone X optilt, zijn alle meldingen afgeschermd. Pas als Face ID je gezicht herkent, worden alle ballonnetjes gevuld worden met een voorvertoning. Je kunt deze instelling gewoon uitzetten in de instellingen.

Standaard geactiveerd

Dat Apple deze optie standaard activeert is niet zo gek. Nu Face ID Touch ID vervangt, is het gemakkelijker dan ooit om je iPhone snel te ontgrendelen, en merk je er als eigenaar van de X als het goed is weinig van. Zodra jij naar je notificaties kijkt, heeft de camera jouw gezicht al herkent, zodat de tekst gewoon in beeld verschijnt. Alleen als iemand anders je iPhone van tafel pakt, blijft de inhoud van je meldingen verborgen.

De iPhone X verschijnt aanstaande vrijdag. Dan zullen er ongetwijfeld nog meer van dit soort kleine veranderingen aan het licht komen. Want zonder homeknop en met een compleet nieuw design, is er voor het eerst in jaren veel om te ontdekken met de nieuwe iPhone.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Wired
Categorieën: Apple, Devices
Device: iPhone X

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone X
Apple iPhone X
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen