Gerucht: Apple voert prijsverlaging door voor iPhone X, 8 en 8 Plus

Wouter Nijsen
29 december 2017, 11:30
2 min leestijd
Gerucht: Apple voert prijsverlaging door voor iPhone X, 8 en 8 Plus

Hoewel Apple met de iPhone X grote stappen zetten, lijken de verkopen na een sterke start te stagneren. Daarom zou Apple de prijs van iPhone X begin 2018 willen verlagen.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone X prijsverlaging op komst’

Dat schrijft althans DigiTimes, dat zich baseert op bronnen uit de productieketen. De website meldt dat Apple in Q1 2018 zo’n 30 tot 35 miljoenen iPhone X-exemplaren denkt te verkopen. Dit betekent dat de verkoopaantallen ongeveer hetzelfde blijven of juist iets dalen ten opzichte van het huidige kwartaal. Mogelijk worden ook de iPhone 8 en 8 Plus in prijs verlaagd.

De tegenvallende verkopen zouden te maken hebben met het feit dat Apple in 2018 maar liefst drie toestellen met het iPhone X-design zou uitbrengen. Hierbij gaat het om twee modellen met een oled-scherm en een goedkopere variant met een lcd-display. Hierover gaan al langer geruchten.

Apple maakt zijn smartphones doorgaans goedkoper bij de introductie van nieuwe modellen. Zelden komt het voor dat Apple de adviesprijzen al tussentijds verlaagt. Neem het gerucht daarom voorlopig met een korrel zout. Ook meldt DigiTimes niet hoeveel goedkoper de iPhones worden.

Meer over de iPhone X

Hoewel de iPhone X de eerste écht nieuwe iPhone sinds jaren is, heeft de telefoon een flink prijskaartje. De adviesprijs bedraagt maar liefst 1159 euro voor het 64GB-model. Kies je de 256GB-variant, dan betaal je 1329 euro. Dat maakt van de iPhone X de duurste iPhone tot nu toe. De iPhone 8 en 8 Plus hebben overigens adviesprijzen van respectievelijk 809 en 919 euro.

De belangrijkste vernieuwing van de telefoon is het scherm, dat vrijwel de volledige voorkant vult. Alleen aan de bovenkant zit de ‘notch’, een uitsnede voor de frontcamera en sensoren. Die sensoren zijn er ook voor Face ID, de gezichtsherkenningsfunctie die Touch ID vervangt. Face ID is volgens Apple veiliger dan de vingerafdrukscanner, maar ook een stukje langzamer. Meer lezen over de features van de smartphone? Check dan onze uitgebreide iPhone X review. Ben je al overgestapt op de X, neem dan een kijkje in het overzicht met handige iPhone X-tips.

Het laatste nieuws over de iPhone X

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen