iPhone XS Max: onze 9 verwachtingen voor de grootste iPhone ooit

Lars Paijmans
15 augustus 2018, 19:28
5 min leestijd
iPhone XS Max: onze 9 verwachtingen voor de grootste iPhone ooit

Met het 6,5 inch-oled-scherm zal de iPhone XS Max dit najaar hoge ogen gooien. Dit verwachten wij van dit nieuwe toptoestel.

Lees verder na de advertentie.

iPhone XS Max verwachtingen

Het is bijna zover: in september onthult Apple drie nieuwe iPhones, waaronder de iPhone XS Max. In dit artikel bundelen we de meest hardnekkige geruchten, en combineren we deze met onze verwachtingen voor dit toestel.

1. Grootste iPhone-scherm ooit

Volgens alle geruchten en gelekte info krijgt de XS Max het grootste iPhone-scherm dat Apple ooit geproduceerd: 6,5 inch. Dat maakt het een stuk groter dan het 5,8 inch-scherm dat de iPhone X momenteel heeft.

iPhone X Plus landschapsweergave

Toch wordt het toestel zelf niet veel groter dan de iPhone 8 Plus. Dat heeft alles te maken met het oled-scherm, dat net zoals bij de iPhone X tot aan de randen doorloopt. Dat grotere scherm zorgt ook voor wat nieuwe functies. Zo kun je de Plus kantelen om het homescherm en een aantal standaard-apps van Apple horizontaal te gebruiken. Handig als je zo bijvoorbeeld de Agenda opent en direct afspraken kunt inplannen, en tegelijk verder scrollt door de volgende weken en maanden.

2. Dualsim-ondersteuning

Het is nog even de vraag of deze functie ook naar Nederland komt, maar het is zo goed als zeker dat de iPhone XS Max dualsim-ondersteuning krijgt. Dit is iets waar gebruikers al jaren om vragen, al zou Apple zich voorlopig alleen op de Chinese markt richten om deze functie uit te brengen.

In de code van iOS zijn al meerdere verwijzingen naar dualsim-functies gevonden, waarmee je snel kunt schakelen tussen twee verschillende simkaarten. Handig als je zowel een privé als zakelijk nummer hebt bijvoorbeeld, of vaak naar het buitenland gaat.

3. Grotere accu

Traditiegetrouw hebben Plus-iPhones een grotere accu. Niet zo gek natuurlijk, want door de grotere behuizing heeft Apple meer ruimte om een accu met meer capaciteit in het toestel stoppen. Meestal betekent dit ook dat de Plus-modellen langer meegaan op een enkele acculading, al moet de batterij ook een groter scherm van stroom voorzien. Het is dus altijd maar de vraag hoeveel de accuduur echt verschilt met het kleinere model.

A12-chip productie

4. Een nieuwe (oude) kleur

Vorig jaar verscheen de iPhone X slechts in het zilver en spacegrijs, maar dit jaar voegt Apple hier naar verluidt een gouden variant aan toe. Deze gouden versie is te vergelijken met de iPhone 8, die door de glazen achterkant vooral een crèmekleurig uiterlijk kreeg. De gouden kleur is dan ook het best te omschrijven als een mix tussen goud en roségoud.

5. Face ID verbeterd

Face ID viert dit najaar zijn tweede verjaardag, en Apple heeft niet stilgezeten. De gezichtsscanner komt ook naar de iPad 2018 en dat betekent dat je hem ook gekanteld kunt gebruiken. Omdat je de XS Plus door het grotere display ook vaker horizontaal gebruikt, lijkt het logisch dat Apple deze verbeterde versie van Face ID ook in de iPhone stopt. De Face ID-techniek van vorig jaar zouden we nog wel terugzien in de goedkopere iPhone 2018.

6. Verbeterde camera

Ieder jaar innoveert Apple op het gebied van smartphonecamera’s, en 2018 zal hier geen uitzondering op zijn. Volgens geruchten zou Apple aan een nieuwe camera werken, die beter is in het herkennen en onderscheiden van personen en objecten in 3D. Dat levert niet alleen mooiere foto’s op als je zaken gaat scherpstellen, maar kan ook een belangrijke stap zijn voor ARKit.

iPhone X Plus

Dit augmented reality-platform is afhankelijk van de kwaliteit van de camera om een omgeving te analyseren en hier digitale objecten in te plaatsen. Hoe beter de camera, hoe beter AR-apps werken.

7. Snelladen met nieuwe adapter

Het had eigenlijk al jaren geleden moeten gebeuren, maar in 2018 is het zover: Apple vervangt de adapter die in de doos van de nieuwe iPhones geleverd wordt. Voortaan zit er een usb-c-naar-Lightning-kabel in de doos, samen met een usb-c-adapter. Daarmee kun je de iPhone veel sneller opladen dan nu het geval is.

En dat werd hoog tijd, want Android-smartphones kunnen dit al jaren. Sterker nog: de iPhones van vorig jaar ondersteunden deze techniek ook al, al moest je er toen nog zelf een nieuwe adapter en kabel voor kopen.

8. A12-chip voor verbeterde prestaties

Ieder jaar rust Apple zijn smartphones uit met een nieuwe chip uit de A-serie. Dit jaar is de A12-chip aan de beurt, die het weer net iets anders aanpakt dan zijn voorgangers. De nieuwe chip gebruikt een zogenaamd 7 nanometer-ontwerp. Dat maakt de chip kleiner, maar zorgt tegelijkertijd voor een hogere snelheid en verminderd energieverbruik.

iPhone X Plus verwachtingen

9. Apple Pencil-ondersteuning

Samsung laat met de Note-smartphones al jaren zien wat de mogelijkheden van een stylus zijn. Niet zo gek dus als Apple ervoor zou kiezen om de iPhone XS Plus met de Apple Pencil te laten samenwerken. Het grotere scherm is geschikt om notities op te maken, terwijl de Apple Pencil al jaren in de Apple Store ligt.

Alle eigenaren van het slimme pennetje kunnen hem dan ook op een ander apparaat dan de iPad Pro gebruiken, terwijl het tegelijkertijd een nieuw publiek aanspreekt. Ondersteuning voor de Pencil op de nieuwe iPhone lijkt dan ook een logische keuze.

Wanneer verschijnt de iPhone XS Ma?

Hoewel het hier slechts om onze iPhone XS Plus-verwachtingen gaat, komt het toestel steeds dichterbij. Naar verwachting onthult Apple het apparaat half september en zal hij voor het einde van die maand in Nederland te koop zijn. Houd iPhoned de komende weken dus in de gaten, dan weet jij als eerste alles over dit langverwachte nieuwe toestel.

Lees ook: Alles over de iPhone XS Max

Het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone XS Max
Apple iPhone XS Max

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu