‘iPhone X Plus krijgt iPad-achtige landschapsweergave’

Lars Paijmans
1 augustus 2018, 11:03
2 min leestijd
‘iPhone X Plus krijgt iPad-achtige landschapsweergave’

De bèta van iOS 12 blijft maar nieuwe functies introduceren voor de 2018 iPhones die volgende maand verschijnen. Nu de landschapsweergave voor de iPhone X Plus opduikt, weten we zeker dat er een 6,5 inch-iPhone aankomt.

iPhone X Plus landschapsweergave ontdekt

Het Braziliaanse iHelpBR ontdekte in de meest recente iOS 12-bèta gegevens die het schermformaat en de resolutie van de iPhone X Plus bevestigen. Verwijzingen in de code noemen een 6,5 inch-iPhone met een schermresolutie van 1242 bij 2688 pixels.

iPhone X Plus landschapsweergave

Door deze resolutie in te voeren, ontdekte de website een nieuwe landschapsweergave. Deze kennen we nog van de iPhone 8 Plus, waarmee je het toestel door het grotere scherm kunt kantelen om apps ook horizontaal te kunnen gebruiken. Deze functie is alleen beschikbaar op iPads en Plus-modellen van de iPhone. De iPhone X ondersteunt dit niet.

Dat de iPhone X Plus er komt en deze modus ondersteunt, is nu zo goed als zeker. Zo heeft Apple al de Kalender-, Contacten- en Berichten-app aangepast om ook gekanteld weer te geven. Dit zorgt ervoor dat je in de Kalender-app bijvoorbeeld de agenda aan de linkerkant van het scherm ziet, met aan de rechterkant een kolom met al je afspraken.

Upgrade voor Face ID aanstaande?

Deze ontdekking maakt het ook aannemelijk dat Face ID een upgrade krijgt. De gezichtsscanner van de iPhone X werkt namelijk niet als je het toestel gekanteld vasthoudt. Nu de X Plus blijkbaar ook in landschapsweergave werkt en de iPad Pro 2018 ook Face ID krijgt, ligt het voor de hand dat Apple Face ID laat werken ongeacht de manier waarop je het toestel draait.

De iPhone X Plus wordt de iPhone met het grootste scherm dat Apple ooit heeft gemaakt. Omdat het toestel hetzelfde design heeft als de iPhone X, past dit grotere display in een behuizing van het formaat van de iPhone 8 Plus. De bèta van iOS 12 onthulde eerder deze week al dat er een nieuw doosje voor de AirPods op komst is en dat de iPhone 2018 (waarschijnlijk de X Plus) ondersteuning krijgt voor dualsim.

Volgens nieuwe geruchten uit verschillende bronnen zal de iPhone XS Plus een andere naam krijgen, namelijk iPhone XS Max.

→ Alles over de iPhone XS Max

Bron: iHelpBR
Categorie: Devices
Spotlight: Apple
Device: iPhone XS Max

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Cyber Monday