‘iPhone XS Max krijgt gouden kleur en grootste iPhone-scherm ooit’

Michel van 't Klaphek
26 februari 2018, 19:25
3 min leestijd
‘iPhone XS Max krijgt gouden kleur en grootste iPhone-scherm ooit’

Apple brengt dit later dit jaar drie nieuwe iPhones uit, waaronder de grootste iPhone-display tot nog toe. Het trio wordt voorzien van Face ID en voorkantvullende schermen.

Lees verder na de advertentie.

‘iPhone XS Max wordt grootste iPhone ooit’

Dat zegt het Mark Gurman van Bloomberg. De bron is een persoon uit de productieketen, die direct betrokken is bij de ontwikkeling van de toestellen. Deze persoon geeft aan dat Apple bezig is met het grootste iPhone-scherm tot nog toe. Dit toestel heeft een schermformaat van 6.5-inch. Daarnaast brengt het bedrijf een toestel uit met dezelfde afmetingen als de huidige iPhone X (5,8-inch), en een goedkoper model met 6,1-inch scherm.

De grootste van het stel staat intern bekend onder codenummer D33, en is qua afmetingen ongeveer gelijk aan de iPhone 8 Plus. Het grote verschil is echter dat dit toestel een voorkantvullend scherm krijgt, net zoals de iPhone X. De resolutie is hierbij vastgesteld op 1242 bij 2688 pixels en Apple gebruikt wederom een oled-paneel.

Apple speelt met het grote model in op de trend van steeds groter wordende telefoonschermen, de zogenoemde phablets. Steeds meer smartphones kruipen richting schermformaten van 6 inch, waardoor je bijvoorbeeld met gemak twee apps naast elkaar kunt draaien.

2019 iPhone concept
Conceptafbeelding van de iPhone XS met 5,8-inch-scherm.

‘iPhone XS en iPhone XS Max krijgen A12-processor’

De tweede telefoon kan gezien worden als de opvolger van de iPhone X. Dit toestel wordt immers net zo groot en heeft codenummer D32 meegekregen. Hij wordt net als de iPhone XS Max onder de motorkap aangestuurd door de A12-processor, die nog aangekondigd moet worden. De twee telefoons worden in de markt gezet als hoogwaardige toestellen met idem dito prijskaartjes. Opmerkelijk genoeg worden de vlaggenschepen ook beschikbaar in het goud.

Kort na het bericht van Gurman publiceerde de website Slashleaks een foto waarop de vermoedelijke gouden uitvoering te zien is. Aangezien de website geen onbetwiste reputatie heeft, adviseren we om de afbeelding met een korreltje zout te nemen. De huidige iPhone X is bijvoorbeeld nooit in het goud verschenen vanwege productieproblemen. Sinds de uitkomst van dit toestel hebben wij geen signalen opgevangen dat deze obstakels zijn verdwenen.

iPhone X Plus goud slashleaks

De laatste nieuwe iPhone van 2018 is juist gericht op mensen met een meer bescheiden beurs. Hij is schappelijker geprijsd en krijgt daarom een lcd-paneel, dat qua beeldkwaliteit minder is dan oled. Ook wordt bespaard op de behuizing. Deze gaat namelijk van aluminium zijn, en niet van roestvrijstraal zoals de twee duurdere varianten. Een specifieke schermgrootte laat Bloomberg in het midden. Ming-Chi Kuo, een betrouwbaar Apple-analist, liet onlangs echter weten dat dit toestel een 6,1-inch scherm krijgt.

Face ID voor alle drie

Alle drie de toestellen worden uitgerust met Face ID gezichtsherkenning en voorkantvullende schermen. Of hierdoor wederom een inkeping aan de bovenkant van het scherm te vinden is, lijkt aannemelijk. Bij de iPhone X is de TrueDepth-camera, die Face ID mogelijk maakt, aan de bovenkant van het scherm in een inkeping verwerkt: een keuze die niet bij iedereen in goede aarde viel.

Tot slot wordt het trio voorzien van iOS 12. Ten opzichte van iOS 11 legt Apple in deze versie meer focus op stabiliteit, augmented reality (ar), betere integratie met virtueel assistent Siri en de mogelijkheid om Animoji’s in FaceTime te gebruiken. Ook wordt de Gezondheid-app uitgebreid. Vermoedelijk wordt iOS 12 komende Worldwide Developers Conference (WWDC), Apple’s eigen beurs voor ontwikkelaars, officieel aangekondigd.

Lees ook: ‘Deze drie verbeteringen staan centraal in iOS 12: Animoji, Siri en meer’

Blijf op de hoogte van het laatste nieuws via de officiële iPhoned-app of schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Bloomberg
Bronnen afbeeldingen: iDropNews, Slashleaks
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone XS Max
Apple iPhone XS Max

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen