De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

‘Apple brengt in 2018 iPhone X Plus en een goedkoper lcd-model uit’

Erwin Vogelaar
13 november 2017, 18:58
2 min leestijd
‘Apple brengt in 2018 iPhone X Plus en een goedkoper lcd-model uit’

Apple brengt mogelijk in 2018 een grotere versie van de iPhone X uit, de iPhone X Plus. Volgens dit gerucht wordt er waarschijnlijk ook nog een goedkopere lcd-versie op de markt gezet.

Lees verder na de advertentie.

iPhone X Plus gerucht: drie toestellen in 2018

Apple deed het dit jaar helemaal anders qua iPhones. In plaats van twee modellen, zette het bedrijf dit jaar ook de bijzondere iPhone X op de markt. Deze ‘jubileumsmartphone’ valt op door innovaties als een voorkantvullend scherm en Face ID. De grote vraag is nu wat Apple in 2018 uit gaat brengen. Gerespecteerde analist Ming-Chi Kuo van KGI Securities denkt het te weten.

Volgens Kuo lanceert Apple in 2018 drie nieuwe modellen die allemaal een voorkant vullend scherm krijgen met een TrueDepth-camera voor Face ID. Dit gaat om een nieuw model met een 5,8 inch-scherm, wat net zo groot is als de huidige iPhone X. Daarnaast komt er mogelijk een grotere versie met een 6,5 inch-scherm. Deze twee modellen krijgen net als de huidige iPhone X een oled-scherm.

iPhone X Plus gerucht

Daarnaast stelt Kuo dat Apple ook nog met een goedkopere versie komt. Deze krijgt een 6,1 inch lcd-scherm. Deze versie heeft een lagere resolutie dan de andere modellen. Kuo stelt dat dit toestel waarschijnlijk voor 649 tot 749 dollar verkocht gaat worden en kun je dus zien als de opvolger van de huidige iPhone 8 en iPhone 8 Plus.

Eerdere geruchten stelden al dat alle iPhones in 2018 een TrueDepth-camera zouden krijgen. Op deze manier kan Apple Touch ID volledig uitfaseren en vervangen voor Face ID.

Verkrijgbaarheid van de iPhone X

De iPhone X is nog matig verkrijgbaar en waarschijnlijk komt dit door de complexe camera voor Face ID. Moeten we ons daar in 2018 dan weer zorgen over maken? Kuo denkt van niet. De analist stelt dat de drie nieuwe modellen zonder vertraging lanceren. Dit komt door de ervaring die Apple met de iPhone X heeft opgedaan.

De vraag is nu of je voor de huidige iPhone X gaat, of dat je wellicht een generatie wacht. We houden in ieder geval de huidige voorraad voor je in de gaten, mocht je niet kunnen wachten. Check de iPhone X-voorraad hier.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone X
Apple iPhone X

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen