‘iPhone X Plus stopt groter scherm en cameralens in formaat van de 8 Plus’

Lars Paijmans
8 mei 2018, 9:26
2 min leestijd
‘iPhone X Plus stopt groter scherm en cameralens in formaat van de 8 Plus’

De grote broer van de iPhone X komt steeds dichterbij. Vandaag komen we eindelijk meer te weten over deze iPhone XS Max, die in alle opzichten een superieure versie van de iPhone 8 Plus lijkt te worden.

iPhone X Plus-formaat net als 8 Plus

Het doorgaans betrouwbare Macotakara schrijft vandaag dat de iPhone X Plus grofweg een identiek formaat heeft als de iPhone 8 Plus. Bijzonder, want het scherm groeit van 5,5 inch naar 6,5 inch. Dat heeft natuurlijk alles met de schermranden te maken die nog wel aanwezig zijn op de 8 Plus, maar volledig wegvallen bij de X Plus.

Hoewel de twee qua lengte en de breedte nauwelijks verschillen, zou de X Plus net iets dikker worden. Dit zou met de iets bredere cameralens op de achterkant te maken hebben, wat het toestel een totale dikte van 7,7 millimeter geeft.

iPhone X Plus formaat

Over deze camera, die ook op de kleinere opvolger van de iPhone X aanwezig zou zijn, komen we ook iets meer te weten. Apple zou aan een grotere camerasensor werken, met een lens die groter is dan degene die nu in de iPhone X zit. Wat voor effect dit zal hebben op de kwaliteit van foto’s en video’s is echter nog onduidelijk.

Toen Apple de overstap van de iPhone 6S naar de iPhone 7 maakte werd de lens ook groter en prominenter aanwezig, dus reken er maar op dat het hoesje dat nu om een iPhone X zit net niet om zijn opvolger zal passen.

Drie nieuwe iPhones in september

Tot slot benadrukt de bron dat de 6,1 inch-lcd-iPhone ook het design krijgt van de iPhone X, inclusief Face ID. Door echter een lcd-display in plaats van oled te gebruiken, zou deze een stuk goedkoper worden. Eerdere geruchten spraken al over een prijs van 550 dollar, een enorm verschil ten opzichte van het high-end model.

Naar verwachting onthult Apple de drie nieuwe iPhones zoals altijd in september. Wil je meer weten over de grootste iPhone van Apple? Check dan onze uitgebreide overzichtspagina waar we alle geruchten bundelen.

Lees alles over de iPhone XS Max

Bron: Macotakara
Categorieën: Devices, Geruchten
Device: iPhone XS Max

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Spotlights Video's