Nieuw concept toont de 6,4-inch iPhone X Plus van volgend jaar

Lars Paijmans
5 oktober 2017, 16:51
1 min leestijd

Hoewel we het dit jaar met maar één iPhone X moeten doen, zou Apple volgend jaar twee modellen met een soortgelijk ontwerp uitbrengen. Een designer laat ons alvast zien hoe de iPhone X Plus eruit kan zien.

Lees verder na de advertentie.

iPhone X Plus concept toont 6,4-inch display

iDropNews geeft ons alvast een kijkje in de toekomst. Volgens de eerste geruchten werkt Apple namelijk al hard aan twee opvolgers van de iPhone X. Deze krijgt enerzijds hetzelfde 5,8 inch-scherm, en een Plus-model met een 6,4 inch-display. Dat is een stuk groter dan alle huidige iPhone-schermen tot nu toe, aangezien de iPhone X ondanks de kleinere behuizing al een groter scherm heeft dan de iPhone 8 Plus.

Dit gerucht zien we terug in de renders. Hoe de iPhone X Plus echt gaat heten is nog een raadsel, maar wat ons betreft is het design aardig realistisch. Zo is er wederom geen Touch ID-sensor te vinden op het toestel en keert ook de ‘Notch’ terug voor het tweede jaar. Deze gebruikt Apple voor Face ID-gezichtsherkenning, iets waar het bedrijf volgens analisten jaren mee voorloopt op de concurrentie.

iPhone X Plus concept

Apple zou voor de opvolgers van de X wederom samenwerken met Samsung en een andere partij om oled-displays te produceren. Dat blijkt geen overbodige luxe te zijn, want alles wijst erop dat de smartphone over een paar weken met ernstige tekorten te maken krijgt.

Als de geruchten kloppen, zijn de iPhone 8 en iPhone 8 Plus dus de laatste iPhones die het ‘ouderwetse’ uiterlijk van Apples smartphones krijgen. Ben je dus fan van een fysieke homeknop en Touch ID, dan heb je nog een jaar de tijd om afscheid te nemen van dit design.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: iDropnews
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone X

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen