‘Apple schaalt iPhone X-productie drastisch terug, aandeelhouders bezorgd’

Lars Paijmans
30 april 2018, 9:10
2 min leestijd
‘Apple schaalt iPhone X-productie drastisch terug, aandeelhouders bezorgd’

Terwijl aandeelhouders hun adem inhouden voor de kwartaalcijfers van Apple, blijkt het bedrijf voorlopig veel minder nieuwe iPhone X-modellen te produceren.

Lees verder na de advertentie.

Apple schaalt iPhone X-orders terug

Morgen maakt Apple zijn kwartaalcijfers bekend, en investeerders zijn bezorgd dat het een flinke teleurstelling wordt. Het bedrijf uit Cupertino hoefde jarenlang alleen goed nieuws te delen, maar dat zal morgen waarschijnlijk anders zijn.

Door de teleurstellende vraag naar de iPhone X zou de omzet flink tegen kunnen vallen. Vandaag maakt Fast Company deze voorspelling nog wat geloofwaardiger, door te zeggen dat Apple slechts acht miljoen iPhone X-toestellen heeft besteld voor het tweede kwartaal van 2018.

iPhone X-orders

Als je dat vergelijkt met de 41 miljoen iPhones die Apple in dezelfde periode van vorig jaar verkocht, blijkt wel hoe beperkt de vraag naar de iPhone X werkelijk is. Volgens een bron heeft Apple de verkeerde inschatting gemaakt en teveel iPhone X-toestellen geproduceerd. Om dit overschot nu kwijt te raken, zou er in het volgende kwartaal veel minder geproduceerd moeten worden.

Dezelfde bron stelt ook dat Apple vraagtekens zet bij de hoge prijs van de iPhone X. “Is het wel zo’n goed idee om een smartphone van meer dan duizend euro uit te brengen in een periode waarin de smartphoneverkoop daalt?” Met die vraag zou het bedrijf uit Cupertino momenteel worstelen.

Extra pijnlijk

Dat juist de iPhone X qua verkoopcijfers tegen lijkt te vallen, is extra pijnlijk voor Apple. Dit was de iPhone die in jaren weer een nieuw design en grote nieuwe functies als Face ID introduceerde. Investeerders wisten dus haast zeker dat deze iPhone het weer zoals vanouds goed zou gaan doen.

Vorige week trokken drie verschillende producenten van iPhone X-onderdelen al aan de bel, met de waarschuwing dat hun omzet tegen zou vallen door de beperkte vraag. Iedereen wacht nu dus gespannen af tot Apple hier zelf morgen iets over gaat zeggen.

Lees ook: 3 aanwijzingen dat de iPhone X-verkoop flink tegenvalt

Bron: Fast Company
Categorie: Geruchten
Device: iPhone X

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone X
Apple iPhone X
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen