Apple maakt iPhone X-ondersteuning verplicht voor alle nieuwe apps

Lars Paijmans
16 februari 2018, 11:01
1 min leestijd
Apple maakt iPhone X-ondersteuning verplicht voor alle nieuwe apps

Om ervoor te zorgen dat steeds meer apps het nieuwe scherm (met notch) van de iPhone X vullen, maakt Apple iPhone X-ondersteuning verplicht. Maar hoe zit het met bestaande apps?

Apple maakt iPhone X ondersteuning verplicht

In een bericht aan ontwikkelaars laat Apple weten dat alle apps die vanaf april worden ingediend, het Super Retina-display van de iPhone X moeten ondersteunen. Dat betekent dat alle nieuwe iOS-apps het randloze 5,8 inch-display en de inkeping aan de bovenkant moeten vullen. Daarnaast moeten al deze apps met de iOS 11-sdk worden gemaakt.

iPhone X ondersteuning

Dat Apple deze deadline stelt, is niet zo gek. Dit najaar verschijnen er immers drie nieuwe iPhones die allemaal het design van de iPhone X overnemen. Als er rond die tijd nog tal van apps verschijnen met grote zwarte randen aan de boven- en onderkant, staat dat direct enorm verouderd. Door dit soort regels voorkomt Apple bovendien dat de App Store er verouderd uit komt te zien.

Bestaande apps niet getroffen

De nieuwe regel van Apple geldt echter niet voor bestaande apps, en ook als deze huidige apps een update indienen, is iPhone X-ondersteuning niet verplicht. Apps als Googles Inbox, die ruim drie maanden lang nog geen ondersteuning voor de nieuwste iPhone hebben ingebouwd, worden door de regeling dus niet gedwongen om haast te maken met een update.

Lees ook: Opinie: Teveel apps wachten te lang met iPhone X-ondersteuning

Het laatste nieuws over Apple

Categorieën: Devices, iOS
Thema: iOS 11
Device: iPhone X

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone X
Apple iPhone X
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen