Apple: “Inbranding en kleurveranderingen op iPhone X zijn normaal”

Rutger Otto
4 november 2017, 9:56
2 min leestijd
Apple: “Inbranding en kleurveranderingen op iPhone X zijn normaal”

Op een nieuwe supportpagina op de website van Apple presenteert het bedrijf meer informatie over het nieuwe Super Retina-display van de iPhone X. Daarin staat dat ‘kleine zichtbare veranderingen’ op den duur normaal zijn.

Lees verder na de advertentie.

iPhone X oled-scherm

Het Super Retina-display is volgens Apple ‘het beste oled-beeldscherm dat ooit voor een smartphone is gemaakt’. Dit display, dat bijna de volledige voorkant van het toestel vult, is dan ook wat direct in het oog springt als je de iPhone X ziet. Oled biedt een groot contrast met diepe zwartwaardes en heldere kleuren. Toch kan het even wennen zijn.

Degenen die al een iPhone X wisten te bemachtigen, hebben mogelijk al gezien dat de kleuren op het beeld iets veranderen vanuit een iets andere hoek. Dat is ‘normaal en kenmerkend gedrag’ voor een oled-beeldscherm, schrijft Apple.

Een oled-scherm gaat volgens het bedrijf ook langer mee dan andere schermen. Maar daardoor gaan ze op den duur mogelijk wel kleine zichtbare veranderingen vertonen. “Dit is ook normaal gedrag”, staat in het document. “Het kan kan bijvoorbeeld inbranding of ingebrande beelden betekenen, waarbij het beeldscherm een vaag restbeeld laat zien, zelfs als er nieuw beeld wordt weergegeven.”

Lees ook: de eerste indruk van de iPhone X

iphone X review

Scherm uit buiten gebruik

Apple zegt dat dit alleen in hoogst uitzonderlijke gevallen gebeurt, bijvoorbeeld als hetzelfde beeld met hoog contrast langdurig en zonder pauzes wordt getoond. Wel belooft het bedrijf dat het Super Retina-display zo is ontworpen ‘dat het als beste in de industrie oled-inbrandeffecten vermindert’.

Een tip van Apple om zonder problemen optimaal gebruik te maken van het display, is om in te stellen dat het beeldscherm na een korte tijd automatisch uit gaat als de telefoon niet wordt gebruikt. Dat kan via ‘Instellingen > Beeldscherm en helderheid > Automatisch vergrendelen’.

iPhone X kopen

Via onze prijsvergelijker vind je de beste aanbiedingen voor de iPhone X. Een losse iPhone X is verkrijgbaar vanaf 1159 euro. Daarnaast kun je gaan voor een iPhone X met abonnement, verkrijgbaar bij alle grote aanbieders.

Lees het laatste nieuws over de iPhone X

Bron: Apple
Categorie: Apple
Device: iPhone X

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone X
Apple iPhone X
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen