‘Apples nieuwe premium smartphone heet iPhone X of iPhone Edition’

Erwin Vogelaar
1 september 2017, 20:22
2 min leestijd
‘Apples nieuwe premium smartphone heet iPhone X of iPhone Edition’

Apples volgende premium smartphone heet niet iPhone 8, maar mogelijk iPhone X of iPhone Edition. De iPhone 7S en 7S Plus worden waarschijnlijk op de markt gezet als de iPhone 8 en iPhone 8 Plus.

Lees verder na de advertentie.

iPhone 8, iPhone X of iPhone Edition?

Lang hebben we gedacht dat de volgende iPhones van Apple de iPhone 7S, iPhone 7S Plus en iPhone 8 zouden zijn. De iPhone 8 is dan de meest premium versie, met een voorkant vullend scherm en geen homeknop. Nu lijken de namen toch net iets anders te liggen.

Zo kan de premium versie van de nieuwe iPhone-serie wel eens de iPhone X heten, stelt een bron tegenover iCulture. Deze bron werkt bij een telecombedrijf en had volgens de website het eerder al juist over het bestaan van de 10,5-inch iPad Pro.

iphone x of iphone edition

De naam iPhone X is logisch, omdat Apple tien jaar geleden de eerste iPhone op de markt zette. Het is een jubileum en dat kan gevierd wordt met een speciale naam. De X staat uiteraard voor 10. Toch kan dit ook verwarrend zijn, omdat de naam iPhone 9 wordt overgeslagen.

iPhone Edition

Verschillende hoesjesmakers stellen echter dat het toestel niet de iPhone 8 of iPhone X gaat heten, maar iPhone Edition. Dit stelt website 9to5Mac, die verschillende hoesjesmakers heeft gesproken op techbeurs IFA in Duitsland. Deze bronnen stellen de verpakking van de nieuwe iPhones al gezien te hebben. Uiteraard verwijst de naam iPhone Edition ook naar het tienjarige jubileum van de iPhone. Eerder werd het toestel ook wel ‘Anniversary Edition’ genoemd.

De verschillende bronnen zijn het echter wel over één ding eens: de iPhone 7S en 7S Plus bestaan niet. De nieuwe instapmodellen van de iPhone worden op de markt gezet als de iPhone 8 en iPhone 8 Plus.

Nog anderhalf week geduld en we weten zeker wat Apples plannen zijn. Op 12 september houdt het bedrijf namelijk een presentatie waar alle nieuwe producten worden onthuld. Lees onze Apple Event-voorspellingen voor wat je kunt verwachten.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bronnen: iCulture, 9to5Mac
Categorieën: Apple, Geruchten
Thema: Apple
Devices: iPhone 8, iPhone X

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen