Handig: iPhone X toont notificaties niet aan anderen
Wouter Nijsen

Face ID is de nieuwe manier van ontgrendelen op de iPhone X, maar de techniek laat de iPhone ook slimmer omgaan met notificaties. Dit is hoe het werkt.

iPhone X notificaties

Door het voorkantvullende scherm van de iPhone X is er geen ruimte voor de Touch ID-vingerafdrukscanner, en daarom ontgrendel je de telefoon met je gezicht. Face ID zou niet alleen veiliger zijn, maar zorgt er ook voor dat anderen niet zomaar naar je notificaties kunnen kijken.

Wanneer de iPhone X ziet dat jij naar het scherm kijkt, wordt de notificatie met de volledige inhoud getoond. Kijkt iemand anders naar de telefoon, dan wordt de inhoud afgeschermd. Wel is zichtbaar van welke app de melding afkomstig is.

iphone x notificaties

De functie zit verborgen in iOS 11, dat ook een vergelijkbare optie voor oudere iPhones biedt. Via de Instellingen-app kun je ervoor kiezen dat je iPhone alleen de inhoud van een melding toont wanneer het apparaat is ontgrendeld. Ook kun je aangeven dat notificaties altijd worden afgeschermd. Ga hiervoor naar ‘Instellingen > Berichtgeving’ en kies een app waarvan je de meldingen wil afschermen. Tik op ‘Toon Voorvertoning’ en kies vervolgens de gewenste optie.

Meer over de iPhone X

Waar de iPhone 8 en 8 Plus wat design betreft vooral voortborduren op hun voorgangers, is de iPhone X het revolutionaire toestel waar we al die tijd op hebben gewacht. Het scherm vult vrijwel de volledige voorkant, al is aan de bovenkant een hapje uit het display genomen voor de frontcamera en diverse sensoren. Ook beschikt de X – net als de 8 en 8 Plus – over de A11 Bionic-chip en ondersteuning voor draadloos opladen.

De 8 en 8 Plus zijn al in Nederland verkrijgbaar, maar de iPhone X laat nog even op zich wachten. Vanaf 27 oktober kun je de telefoon reserveren, op 3 november is hij officieel verkrijgbaar. Houd er wel rekening mee dat de X fors duurder is. Voor de 64GB- en 256GB-versie betaal je respectievelijk 1159 en 1329 euro.

Het laatste nieuws over Apple

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.