Apple schrapt iPhone X, 6S en SE: oudere toestellen uit productie

12 september 2018, 21:23
1 min leestijd
Apple schrapt iPhone X, 6S en SE: oudere toestellen uit productie

Apple kondigde vanavond niet alleen drie nieuwe iPhones aan, maar neemt ook afscheid van enkele oude modellen. De productie van de iPhone X, iPhone 6S en iPhone SE wordt per direct stopgezet.

iPhone X niet meer te koop: productie stopt

De iPhone X, iPhone 6S, iPhone 6S Plus en iPhone SE zijn direct na Apple’s aankondigingen van Apple’s website verdwenen, en worden niet meer via de online winkel van de fabrikant verkocht. Vooral het afscheid van de iPhone X is opvallend. De smartphone werd vorig jaar onthuld, was sinds november 2017 te koop en is dus in totaal minder dan een jaar verkrijgbaar geweest. Apple geeft geen reden voor het stopzetten van de productie.

Bij Apple zijn deze drie smartphones inmiddels niet meer verkrijgbaar. Andere webwinkels verkopen de toestellen voorlopig nog wel, maar waarschijnlijk slechts zolang de voorraad strekt. Je moet dus heel snel zijn, of voor een refurbished iPhone kiezen.

iphone x niet meer te koop

Geen iPhone met koptelefoonaansluiting meer

Apple kondigde vandaag de iPhone XS, iPhone XS Max en iPhone XR aan. Dat zijn gelijk ook de drie duurste smartphones die het bedrijf op dit moment verkoopt. Daarnaast zijn er nog een aantal oudere modellen verkrijgbaar: de iPhone 7, iPhone 7 Plus, iPhone 8 en iPhone 8 Plus. De goedkoopste van het moment is de iPhone 7, die vanaf nu een adviesprijs heeft van 529 euro.

Nu Apple afscheid heeft genomen van de iPhone 6S en SE, verkoopt het geen enkele smartphone meer met een koptelefoonaansluiting. Apple schrapte deze aansluiting in 2016, met de introductie van de iPhone 7. Het bedrijf ziet klanten het liefst draadloze oordopjes gebruiken, zoals de eigen AirPods. Bij oudere iPhones wordt daarnaast nog een adapter meegeleverd waarmee je je koptelefoons kunt aansluiten op de lightning-poort.

Lees het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 6S
Apple iPhone 6S

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu