De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Jony Ive: “iPhone X kan over een jaar dingen die het nu nog niet kan”

Rutger Otto
11 november 2017, 10:23
2 min leestijd
Jony Ive: “iPhone X kan over een jaar dingen die het nu nog niet kan”

De iPhone X is verkrijgbaar, maar heeft zijn volledige potentieel nog niet bereikt. Het toestel verandert de komende tijd nog flink, heeft Apples topontwerper Jony Ive in een interview gezegd.

Lees verder na de advertentie.

iPhone X mogelijkheden groeien nog

Ive werd geïnterviewd door Wallpaper Magazine. Tijdens het gesprek ging het vanzelfsprekend ook even over de nieuwe iPhone X, wat hij ‘het meest veelzijdige Apple-product ooit’ noemt. En hoewel het toestel nu al indrukwekkend is (lees onze iPhone X review maar eens), wordt hij het volgende jaar alleen maar beter.

“Wat ik zo bijzonder aan de iPhone X vind”, zegt Ive. “Is dat zijn functionaliteit zo enorm wordt bepaald door de software die erop draait. En gezien de software constant in ontwikkeling blijft, zal het product nog flink veranderen en verbeteren. Over twaalf maanden kan hij dingen die het nu nog niet kan. Ik vind dat ongelooflijk. We gaan hierop terugkijken als een heel belangrijk moment in onze productontwikkeling.”

iPhone X review

Eenvoud

Dat geldt natuurlijk niet specifiek voor de iPhone X, want andere iPhones zullen net zo goed geüpdatet blijven worden. Aan de andere kant heeft de nieuwe telefoon wel enkele exclusieve functies die de rest niet heeft. Denk aan Face ID, de gezichtsscanner van de iPhone X die een 3d-model van je gezicht kan maken. Daarmee kun je nu Animoji maken en je telefoon ontgrendelen, maar in de toekomst is er waarschijnlijk veel meer mee mogelijk.

Dat Jony Ive van simpele designs houdt, blijkt wel uit de ‘limited edition’ van het magazine Wallpaper. Die werd vormgegeven door Ive, maar bevat slechts het Wallpaper-logo (in klassieke Apple-kleuren) en is verder helemaal wit. In het interview gaat de ontwerper ook even in op de eenvoud van Apple. “Ik hou enorm van de samenhang, het simpele en het gemak waarmee bijvoorbeeld de eerste iPod te begrijpen was.”

Toch zegt Ive nu meer gefascineerd te zijn door een product waarvan zijn functionaliteit verandert en evolueert. “Dat is iets wat vijftig jaar geleden nog niet voor mogelijk werd gehouden.”

iPhone X kopen

De vraag naar de iPhone X is groot, maar met enige oplettendheid kun je vrij snel een exemplaar in huis halen. Bekijk hier de actuele iPhone X-voorraad en check ook onze vergelijker voor de beste losse iPhone X prijzen. Daarnaast kun je een iPhone X met abonnement nemen.

Lees het laatste nieuws over de iPhone X

Bron: Wallpaper
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen