Ook iPhone-namen lekken uit: iPhone 8, 8 Plus en iPhone X

Rutger Otto
10 september 2017, 8:51
2 min leestijd
Ook iPhone-namen lekken uit: iPhone 8, 8 Plus en iPhone X

Er blijven maar weinig verrassingen meer over voor het evenement aanstaande dinsdag. Ook de iPhone-namen zijn nu in de iOS 11-software gevonden en het is bekend hoe de statusbalk eruit komt te zien op de iPhone X.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe iPhone-namen

Het is geen goed weekend voor Apple. De golden master van iOS 11 lekte uit en daarmee werd in één klap enorm veel over de nieuwe iPhones en Apple Watch bekend. Ontwikkelaars hebben de software de afgelopen dagen doorgespit en nu zijn ook de namen van de nieuwe iPhones zo goed als zeker bekend.

Ontwikkelaar Steve Troughton-Smith, die de laatste tijd vaker nieuwe functies en namen uit de broncode wist te vissen, heeft de namen van de iPhones in de software van iOS 11 gevonden. Dat schrijft hij op Twitter. Het gaat om de iPhone 8, iPhone 8 Plus en de iPhone X. Daarbij is het laatste model degene met het nieuwe ontwerp en het oled-scherm. Troughton-Smith benadrukt dat de namen nog niet officieel zijn, maar de ontwikkelaar gaat er vanuit dat dit het wordt.

iPhone X

Nieuwe statusbalk

De ontwikkelaar tweette ook over de statusbalk van de iPhone X. Dit toestel heeft aan de bovenkant een uitsnede die in het midden over het scherm valt. Links en rechts is ruimte voor informatie. Op screenshots is te zien dat links de tijd wordt weergegeven, terwijl aan de rechterkant iconen komen te staan voor bijvoorbeeld bereik, wifisterkte en de accu. Na het inpluggen van de oplader, wordt het batterij-icoontje een stuk groter.

Zwarte randen

Ook de bekende analist Ming-Chi Kuo heeft net voor het evenement van Apple nog iets in te brengen. Hij denkt dat alle iPhone X-modellen een zwarte rand om het scherm krijgen, ongeacht welke kleur het toestel verder heeft. Dat moet de esthetiek ten goede komen. Huidige iPhones met een gouden of zilveren achterkant, zijn voorzien van een witte voorkant. Dat lijkt met de iPhone X dus verleden tijd.

Zwarte randen zouden ook mooier zijn met het oled-scherm in het nieuwe toestel. Het display schakelt zwarte pixels helemaal uit, waardoor de donkere delen mooier doorlopen in de behuizing. De iPhone X zou beschikbaar komen in het zilver, goud en zwart. Apple kondigt de nieuwe iPhones dinsdag aan. Op iPhoned lees je live het volledige verslag.

Lees het laatste nieuws over de iPhone X

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Aanmelden
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen