Apple: ‘iPhone 8 en iPhone X zijn beter beschermd tegen accuproblemen’

Lars Paijmans
7 februari 2018, 9:17
2 min leestijd

Apple speelt vandaag open kaart over de zaak die het bedrijf flinke imagoschade opleverde: zo gaat Apple voorkomen dat nieuwere iPhones problemen krijgen met de accu. Dit moet onder meer accuproblemen voorkomen.

Lees verder na de advertentie.

Hoe Apple iPhone 8 accuproblemen wil voorkomen

Gisteravond bracht Apple de tweede bèta uit van iOS 11.3. Deze update bevat een nieuwe batterij-optie in de instellingen, waarmee gebruikers handmatig het beperken van de prestaties kunnen uitschakelen. Tot nu toe vlakt een iPhone vanzelf de prestaties af zodra de gezondheid van de accu er op achteruit gaat.

Dit zorgde een paar maanden geleden voor veel ophef, want Apple zou hiermee kunstmatig iPhones trager maken om mensen eerder een nieuwer model te laten kopen. Apple ontkent dit vandaag de dag nog steeds, en heeft de optie om deze functie uit te schakelen daarom toegevoegd aan iOS.

Lees ook: Apples goedkope iPhone-accureparaties: 10 vragen en antwoorden op een rij

iPhone 8 accuproblemen

Business Insider publiceert vandaag een brief van senator John Thune aan Apple, waarin we meer te weten komen over de functie en hoe Apple dit probleem in de toekomst gaat voorkomen. Zo vraagt Thune zich af of nieuwere iPhones in de toekomst ook tegen dit probleem van een slechtere accu aan gaan lopen.

Het antwoord van Apple is opvallend. Het bedrijf zegt namelijk dat de iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X stuk voor stuk van speciale hardware updates voorzien zijn om dit te voorkomen. “Dit nieuwe systeem stelt iOS in staat om het plots uitvallen van iPhones beter in te schatten en te voorkomen.”

Deze update komt bovenop de standaard maatregelen die onder meer het overzitten van de accu voorkomt en andere waarschuwingen geeft. Oudere iPhones die deze functie nog niet hebben en op iOS 11 draaien zullen het moeten doen met de nieuwe accu-opties van versie 11.3.

Hoe goed zijn de nieuwe maatregelen?

Met de reactie op de senator lijkt Apple te zeggen dat we vanaf de iPhone 8 in ieder geval minder goed merken als de gezondheid van de accu erop achteruit gaat. Het probleem helemaal voorkomen lijkt echter onmogelijk, omdat smartphone-accu’s na verloop van tijd altijd hun capaciteit verliezen. De tijd zal ons dus leren hoe goed deze nieuwe maatregelen in de iPhone zijn werk doen.

iOS 11.3 is nu alleen nog als bèta beschikbaar, maar zal in de lente van 2018 voor iedereen uitkomen. Later vandaag lees je op iPhoned een uitgebreide tip over hoe deze nieuwe functie werkt, en welke gevolgen het heeft om het besparen van je accu handmatig uit te schakelen.

Het laatste nieuws over Apple

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen