Apple wilde de iPhone X pas in 2018 lanceren, maar bedacht zich

Lars Paijmans
2 november 2017, 13:09
2 min leestijd
Apple wilde de iPhone X pas in 2018 lanceren, maar bedacht zich

Dat Apple dit jaar zowel de iPhone 8 als de iPhone X uitbrengt, was altijd al wat raar. Vandaag geeft Apple een verklaring hiervoor: de iPhone X was namelijk oorspronkelijk gepland voor 2018.

Lees verder na de advertentie.

Apple wilde iPhone X in 2018 uitbrengen

In een interview met Mashable is Dan Riccio, SVP van hardware engineering bij Apple opvallend openhartig. Hij legt uit hoe het bedrijf uit Cupertino de iPhone X aanvankelijk gepland had voor 2018, en oorspronkelijk alleen de 8 en 8 Plus in 2017 zouden verschijnen. “Maar door een combinatie van talent, hard werk en doorzettingsvermogen konden we hem dit jaar al uitbrengen.”

iPhone X in 2018

Deze voor Apple onnatuurlijk korte planning zorgde ervoor dat het bedrijf zichzelf geen fouten kon permitteren. Dat is volgens Riccio ook de reden dat er nooit getwijfeld zou zijn over het schrappen van Touch ID. “We hebben geen tijd verspild door een vingerafdrukscanner op de achterkant, onder het glas of aan de zijkant te testen”, aldus Riccio. Vorig jaar november lag het design van de iPhone X al vast.

Dit sluit ook aan bij de geruchten die we nu al gehoord hebben over de iPhones van 2018. Apple zou voor volgend jaar een kleine upgrade kiezen, met hetzelfde design en dezelfde Face ID-camera. Ook de camera op de achterkant van het toestel zou volgens bronnen van KGI Securities ongewijzigd blijven.

Gedwongen door de concurrentie?

Hoewel Apple het laat klinken alsof de iPhone X een vroegtijdig extraatje is, kun je de beslissing onmogelijk los zien van de concurrentie. Dit jaar brachten bijna alle grote smartphonemerken een toestel op de markt met een nieuw design zonder dikke schermranden. Als de iPhone 8 en 8 Plus de enige nieuwe iPhones van 2017 zouden zijn, dan zouden Apples toestellen qua design schril afsteken naast de toptoestellen van Samsung, LG en HTC.

Waar de levertijd van de iPhone X na de release snel opliep, heeft Apples concurrentie geen problemen met voorraden. Check ook onze koopinformatie over de losse iPhone X of iPhone X met abonnement.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Mashable
Bron afbeelding:
Categorie: Apple
Device: iPhone X

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone X
Apple iPhone X
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen