Zo werkt het nieuwe home- en lockscreen van de iPhone X

Lars Paijmans
1 november 2017, 15:00
2 min leestijd
Zo werkt het nieuwe home- en lockscreen van de iPhone X

Met de komst van Xcode 9.1 voor ontwikkelaars, weten we nu beter hoe het vergrendelscherm en homescreen van de iPhone X precies werkt.

Lees verder na de advertentie.

Het iPhone X vergrendelscherm

Dat begint al bij het nieuwe vergrendelscherm, dat net iets anders werkt dan op huidige iPhones. Ontgrendelen doe je voortaan door van beneden naar boven te vegen, terwijl Face ID je gezicht scant. Om je aan te moedigen, beweegt een witte horizontale lijn onderin beeld subtiel van boven naar beneden.

iPhone X homescreen

Aan de linker- en rechterkant van deze streep zijn snelkoppelingen toegevoegd naar de camera en zaklamp, die je hiermee snel kunt activeren met 3D Touch. In de rechter bovenhoek is een icoon van het Bedieningspaneel te zien. Deze geeft aan dat je door naar beneden te vegen vanuit de rechter bovenhoek, het Bedieningspaneel in beeld verschijnt.

iPhone X homescreen

Homescreen van de iPhone X

Terugkeren naar je homescreen gaat ook anders, en om misverstanden te voorkomen heeft Apple een aantal korte instructievideo’s in iOS verwerkt. Deze laten bijvoorbeeld zien hoe je terugkeert naar je startscherm, de app-switcher opent of het Bedieningspaneel activeert. Door het ontbreken van de homeknop zijn voor deze taken nieuwe veegbewegingen bedacht.

  • Siri activeren: houd de (grotere) vergrendelknop aan de zijkant ingedrukt om Siri op te starten, of roep hé Siri;
  • De app-switcher openen: veeg langzaam van beneden naar boven en houd je vinger even stil in het midden. Vervolgens verschijnen de andere openstaande apps in beeld;
  • Terug naar home: veeg van boven naar beneden over het scherm om terug te keren naar je homescreen;
  • Het bedieningspaneel openen: Veeg vanuit de rechter bovenhoek van het scherm naar beneden.

Naast de nieuwe versie van Xcode, kwamen we ook meer over de iPhone X te weten via een nieuw supportdocument. Hierin staat beschreven hoe Face ID precies werkt, en wanneer de scanner op slot gaat. Hier lees je alles over in het onderstaande artikel.

Lees ook: Alle Touch ID-apps werken automatisch met Face ID op iPhone X

Categorieën: Apple, Devices
Device: iPhone X

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone X
Apple iPhone X
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen