De iPhone 13 nu met unlimited data extra scherp geprijsd!

Nieuwe iPhone X hack geeft toegang tot verwijderde bestanden

Lars Paijmans
15 november 2018, 8:59
2 min leestijd
Nieuwe iPhone X hack geeft toegang tot verwijderde bestanden

Twee hackers hebben een manier gevonden om toegang te krijgen tot recent verwijderde bestanden en foto’s op een iPhone X. Apple is op de hoogte, maar een oplossing voor de bug is er nog niet.

Lees verder na de advertentie.

Nieuwe iPhone X hack ontdekt

De kwetsbaarheid in iOS werd ontdekt tijdens een wedstrijd waar hackers gaten in de beveiliging van iOS en Android moesten zoeken en demonstreren. Richard Zhu en Amat Cama presenteerden de fout, wonnen 50.000 dollar en gaven de gegevens vervolgens door aan Apple, zo schrijft Forbes vandaag.

iPhone X hack

De bug in iOS 12.1 geeft toegang tot de foto’s en bestanden die je recentelijk verwijderd hebt. Iedere keer als je iets wist op je iPhone wordt het automatisch in een prullenbak bewaard, waarna het na 40 dagen definitief van je apparaat en iCloud-account verdwijnt.

Hoewel er in de test een iPhone X werd gebruikt, is het aannemelijk dat de techniek op ieder apparaat werkt dat op iOS 12.1 draait, omdat de fout niet in de hardware maar de software zit.

Tijdens de demonstratie was er fysieke toegang tot de iPhone nodig om de bug te misbruiken. De onderzoekers zijn er echter van overtuigd dat dezelfde techniek ook mogelijk is via een wifi-netwerk, wat de bug een stuk gevaarlijker maakt.

Potentieel gevaarlijk

Als kwaadwillenden via een onveilig netwerk verbinding maken met je iPhone kunnen ze op deze manier foto’s en bestanden uit je prullenbak vissen zonder dat je ziet wie het doet.

Hoewel Apple op de hoogte is van het probleem, moet er eerst een iOS-update verschijnen om de fout op te lossen. Wanneer dit gebeurt, is nog niet bekend, al zal het waarschijnlijk om een kleine tussentijdse update gaan die dergelijke bugs oplost zonder nieuwe functies te introduceren.

Als de update beschikbaar is, lees je dit uiteraard op iPhoned. Blijf op de hoogte en download onze gratis app, of schrijf je in voor de dagelijkse of wekelijkse nieuwsbrief.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: Forbes
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone X
Apple iPhone X

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen