De laatste iPhone X en iPhone 8 (Plus) geruchten verzameld

Lars Paijmans
12 september 2017, 15:07
3 min leestijd
De laatste iPhone X en iPhone 8 (Plus) geruchten verzameld

Het is bijna zover: over een paar uur doet Apple de iPhone X en iPhone 8 officieel uit de doeken. We kijken nog een laatste keer naar alle geruchten die in de aanloop naar het event verschenen zijn. Dit zijn de laatste iPhone 8 en iPhone X geruchten bij elkaar.

Lees verder na de advertentie.

Het grote iPhone X geruchten overzicht

Het is lang geleden dat er zoveel informatie over een onaangekondigde iPhone uitlekte. Verspreid over het jaar dook er wekelijks nieuwe info op, maar de grootste klappers zijn afkomstig van Apple zelf. Meer dan een maand voor de onthulling zette het bedrijf per ongeluk de verkeerde versie van HomePod-firmware online en het weekend voor het event lekte een medewerker de definitieve versie van iOS 11. Deze twee misstappen bleken een schat aan informatie te bevatten over de onaangekondigde iPhones.

iPhone X geruchten

De iPhone X wordt het high-end toestel, die tegelijk met de iPhone 8 en iPhone 8 Plus aangekondigd wordt. Toch overlappen een aantal nieuwe functies elkaar. Daarom hebben we alle nieuwe functies hieronder op een rij gezet, met daarachter de iPhone (of iPhones) die het ondersteunen. Zo weet je straks precies welke iPhone het beste bij jou past.

Draadloos opladen: iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus

Apple geeft fans eindelijk waar ze al jaren om vragen: een manier om de iPhone zonder kabeltje op te laden. De iPhone X en iPhone 8 (Plus) hebben dankzij de glazen achterkant ondersteuning voor draadloos opladen. Je legt het toestel simpelweg op een speciale lader om de accu bij te vullen.

A11-chip: iPhone X, iPhone 8, iPhone 8 Plus

Een nieuw jaar betekent een nieuwe chip van Apple. Dit jaar is de A11 aan de beurt, een verbeterde variant van de processor die in de iPhone 7 zat. De A11-chip zou uit zes kernen bestaan, opgedeeld in twee krachtige en vier middelmatige. Deze kunnen afzonderlijk van elkaar geactiveerd worden, wat de accuduur ten goede komt. Hierdoor blijven de veeleisende krachtige kernen uitgeschakeld als je alleen even op Twitter kijkt, en worden deze pas actief als je gaat gamen of foto’s wil bewerken. Alle drie de nieuwe iPhones worden uitgerust met deze spectaculaire nieuwe chip.

iPhone X

Face ID: iPhone X

Hoewel de iPhone 8 en 8 Plus gewoon nog een homeknop hebben, moet de iPhone X het zonder de kenmerkende cirkelvormige knop doen. Dat heeft grote gevolgen voor de manier waarop je het toestel bedient. Zo verdwijnt Touch ID en wordt dit vervangen met Face ID. Deze manier van gezichtsherkenning maakt een 3D-model van je gezicht, waarna je de X kunt ontgrendelen, betaalt in de App Store of een beveiligde app opent. Bovendien kun je er Animoji mee sturen: geanimeerde versies van emoji die meebewegen met je gezicht.

Nieuw design en oled-display: iPhone X

De iPhone 8 en 8 Plus zijn op de achterkant na niet te onderscheiden van de iPhone 7 en iPhone 7 Plus. Als je op zoek bent naar een iPhone met een nieuw gezicht, dan is de iPhone X je enige optie. Met dit toestel introduceert Apple de toekomst van de iPhone, met een oled-scherm dat de volledige voorkant vult. Hierdoor verdwijnt ook de homeknop, en wordt iOS aangepast om ook zonder deze knop goed te werken. Hoe dit precies in zijn werk gaat, zal Apple vanavond op het podium gaan presenteren.

Lees het laatste nieuws over Apple

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone 8
Apple iPhone 8
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen