iPhone X verslaat Galaxy S9 in benchmarktests, verliest met camera en scherm

Lars Paijmans
2 maart 2018, 9:17
2 min leestijd
iPhone X verslaat Galaxy S9 in benchmarktests, verliest met camera en scherm

Als het op prestaties aankomt, is de iPhone X een stuk beter dan Samsungs gloednieuwe S9. Maar op het gebied van camera en display is er een nieuwe koning op de smartphonemarkt.

Lees verder na de advertentie.

iPhone X Galaxy S9 benchmarktest bekend

Nu de grootste concurrent van de iPhone X aangekondigd is, wemelt het online van de vergelijkingen tussen de S9 en het toptoestel van Apple. Daaruit blijkt dat de S9 wederom niet is opgewassen tegen de prestaties van de nieuwste iPhone. Sterker nog, zelfs de iPhone 7 verslaat de S9 nog op verschillende vlakken.

iPhone X Galaxy S9 benchmarktest

Dit heeft alles te maken met de A-chips die door Apple zelf gemaakt worden. De A11-chip van de iPhone X wint het in iedere categorie van de Exynos 9810 en Snapdragon 845 van Samsung. De resultaten laten duidelijk zien dat de iPhone X niet alleen over het algemeen sneller is, maar dat hij ook bij hoge en lichte belasting van de chip als winnaar uit de bus komt.

Samsung heeft dan ook een haast onmogelijke taak om de iPhone het hoofd te bieden. Omdat Apple de volledige controle heeft over zowel de A11-chip als de iOS-software, weet het bedrijf uit Cupertino betere prestaties te halen uit specificaties die er op papier minder indrukwekkend uitzien.

iPhone X Galaxy S9 benchmarktest
iPhone X Galaxy S9 benchmarktest

Ook wat gezichtsherkenning betreft komt de X als winnaar uit de bus. Uit een test van CNET blijkt dat de S9 en S9+ nog steeds een 2D-scan maken, die qua beveiliging niet in de buurt komt van de 3D-scan die Face ID maakt. De S9 heeft dan ook nog steeds een vingerafdrukscanner.

Samsung wint met camera en scherm

Maar het is niet alleen goud wat er blinkt voor Apple. Samsung blijkt wat de camera en het scherm betreft de betere resultaten te leveren. Zo noemt DxOMark de camera van de S9 de beste die ze ooit getest hebben, wat voor een groot deel te danken is aan het nieuwe variabel diafragma. Hiermee kun je mooiere foto’s maken in het donker, iets waar de iPhone X nog steeds moeite mee heeft. In de test van DisplayMate stoot Samsung Apple van de troon met het ‘best presterende smartphone-scherm ooit’, een titel die tot nu toe aan de iPhone X was toegeschreven.

Het scherm zou nauwkeurigere kleuren tonen, hogere helderheid hebben, minder reflectie tonen en het hoogst mogelijke contrast hebben. DisplayMate besluit het onderzoek met een statement dat oled definitief lcd voorbij is gestreefd als de superieure schermtechniek. Je kunt zowel de volledige benchmarktest, cameratest en schermtest bekijken via de bronlinks onder dit artikel. Wil je meer weten over de verschillen en overeenkomsten tussen de iPhone X en Galaxy S9? Check dan onze onderstaande vergelijking.

Lees ook: iPhone X vs Galaxy S9: specs, camera, design en meer vergeleken

Categorie: Devices
Device: iPhone X

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone X
Apple iPhone X
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen