‘Apple geeft klanten vervangende iPhone X bij Face ID-sensorproblemen’

Lars Paijmans
7 mei 2018, 17:01
2 min leestijd

Als je aanhoudende problemen hebt met Face ID op de iPhone X, kan het de moeite waard zijn om naar een Apple Store of goedgekeurde service provider te gaan.

Lees verder na de advertentie.

Zo gaat Apple om met Face ID reparatie

9to5Mac bemachtigde een nieuw intern document dat naar alle Apple Stores en goedgekeurde service providers is gestuurd. Hierin bespreekt Apple de situaties waarin klanten met een iPhone X terugkomen die problemen heeft met Face ID.

In de instructies is te lezen dat het personeel eerst een diagnostische test uitvoert. Deze test moet aantonen of het zin heeft om de achterste camera te repareren. Mocht dit niet het geval zijn, dan is de oplossing simpel: geef de klant een gloednieuwe iPhone X ter vervanging van het defecte apparaat.

Face ID reparatie

Het lijkt onlogisch om niet de front- maar de achterste camera te repareren als het om Face ID gaat, maar niet is minder waar. In het verleden is al vaker gebleken dat de achterste TrueDepth-camera van de iPhone X verbonden is met de Face ID-sensor aan de voorkant van het apparaat.

Hierdoor kan het dus helpen om eerst de achterste camera te repareren voordat er een nieuw toestel overhandigt wordt. In het document benadrukt Apple dat hiermee ‘de best mogelijke klantenservice’ gegeven kan worden.

Kun je het probleem zelf oplossen?

Voor iPhone X-eigenaren die problemen ondervinden met Face ID is het dus de moeite waard om contact op te nemen met Apple Support. Op de website van Apple kun je een afspraak inplannen zodat je zeker weet dat je ook echt geholpen wordt. Kijk echter eerst even of je het probleem zelf op kunt lossen via de software. In het onderstaande artikel geven we drie praktische tips om Face ID problemen op te lossen. Heb je als iPhone X-gebruiker een zonnebril op? Dan kan dat ook roet in het eten gooien. Gelukkig kun je Face ID met een zonnebril gewoon blijven gebruiken.

Lees ook: Face ID werkt niet goed: deze 3 tips kunnen helpen

Bron: 9to5mac
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone X

Het laatste nieuws, tips en meer Apple in je inbox

Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen