Zo mooi kan een iOS Dark Mode er uitzien op de iPhone X

Lars Paijmans
20 december 2017, 13:39
1 min leestijd
Zo mooi kan een iOS Dark Mode er uitzien op de iPhone X

Er wordt al jaren om gevraagd, maar toch wachten veel iPhone-gebruikers nog steeds op een donkere modus van iOS. Een designer laat nu zien hoe mooi een ‘Dark Mode’ eruit kan zien.

iPhone X Dark Mode ontworpen door designer

De indrukwekkende renders zijn afkomstig van de Griekse Maximos Angelakis, die industrieel design studeert op een Britse Universiteit. Hij heeft goed gekeken naar de manier waarop iOS in elkaar steekt, en vervolgens een uitgebreide donkere modus ontwikkeld.

iPhone X Dark Mode

Angelakis liet zich inspireren door watchOS, Apples besturingssysteem dat op de Apple Watch eigenlijk al standaard een donkere modus heeft. Voordat de iPhone X verscheen leek deze keuze gemaakt te zijn om het oled-display van de Apple Watch beter te benutten. Deze schermen laten zwarttinten namelijk mooier zien, en ze besparen ook nog eens de accuduur.

Toen de iPhone X met een oled-scherm verscheen, hoopten veel Apple-fans dan ook op een donkere modus voor dat toestel. Op een aantal gitzwarte wallpapers van Apple na, blijft die functie echter uit. En dat terwijl het perfect op iOS aansluit en bovendien de notch aan de bovenkant van het scherm laat verdwijnen, zo laat de ontwerper zien met dit concept.

iPhone X Dark Mode

Meerdere Apple-apps in een donker jasje

Voor zijn project keek hij niet alleen naar het homescherm en de menu’s van iOS, maar bedacht hij ook hoe verschillende apps van Apple er met een donker tintje uit kunnen zien. Zo worden Apples Mail, Muziek, Gezondheid, App Store, Safari en meer apps stuk voor stuk in een stijlvol donker jasje gestoken.

Ondertussen lijken steeds meer makers van iOS-apps ook overtuigd te zijn van de donkere modus. Steeds meer apps krijgen met een update een Dark Mode als optie, evenals onze eigen iPhoned-app. Die kun je downloaden via deze link in de App Store.

IP

BigSpark B.V.

Gratis via App Store
Bron: Angelakismax
Categorieën: Apple, iOS
Device: iPhone X

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone X
Apple iPhone X
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen