‘iPhone X-camera maakt beste foto’s, maar loopt achter qua video’

Erwin Vogelaar
6 november 2017, 20:35
2 min leestijd
‘iPhone X-camera maakt beste foto’s, maar loopt achter qua video’

Volgens de cameratesters van DxOMark maakt de camera van de iPhone X de allerbeste smartphonefoto’s ooit. Qua video loopt het toestel echter iets achter.

Lees verder na de advertentie.

iPhone X-camera maakt beste foto’s

Het team van DxOMark test alle smartphones uitvoerig om er achter te komen welk toestel de beste foto’s en video’s maakt. Hieruit ontstaat een lijst met de beste camerasmartphones op de markt gebaseerd op een totaalscore. De iPhone X staat in deze lijst niet bovenaan. De Pixel 2 van Google scoort namelijk net iets beter. De iPhone X scoort een 97 en de Pixel 2 een 98. De iPhone X staat op gelijke hoogte als de Huawei Mate 10.

DxOMark splitst de scores op tussen foto en video. Daaruit blijkt dat de iPhone X wel bovenaan staat als het gaat om mooie kiekjes. Qua foto’s scoort de iPhone X namelijk maar liefst een 101, vergeleken met de 99 van de Pixel 2.

iphone x-camera

Waar Apples nieuwste toestel echter punten laat vallen is bij het maken van video’s. Daarvoor krijgt het toestel maar een DxO-score van 89. DxOMark looft de iPhone X onder andere om de kwaliteit bij het inzoomen, maar ook om elementen als kleur en het bokeh-effect.

Bekijk DxO-scores kritisch

Let wel op dat je niet teveel in deze camerascores leest. Het verschil is allereerst minimaal bij de top scorende toestellen. Daarnaast is het belangrijker dat je kijkt naar wat jij belangrijk vindt bij het maken van foto’s en video’s, dan een totaalscore. Maak je bijvoorbeeld zelden video’s, dan is de fotoscore belangrijker dan de algehele score en staat de iPhone X in dit geval duidelijk bovenaan.

Daarnaast is het bij DxOMark ook altijd goed om in de gaten te houden dat dit bedrijf niet enkel camera’s test, maar ook adviezen geeft aan fabrikanten. Een fabrikant die met DxOMark samenwerkt heeft kans op een hogere DxO-score, omdat de camera wordt afgesteld op de punten die DxOMark belangrijk vindt.

Niet laten vallen

Heb je een iPhone X? Let dan bij het maken van foto’s op dat je het toestel niet laat vallen, want dat loopt al snel verkeerd af. Uit tests blijkt namelijk dat de iPhone X de meest breekbare iPhone ooit is en een iPhone X repareren kost een hoop geld.

Lees het laatste nieuws over Apple

Bron: DxOMark
Bron afbeelding:
Categorie: Devices
Thema: Apple
Device: iPhone X

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Apple iPhone X
Apple iPhone X
Menu
Nieuws Tips Reviews Apps Thema's Gidsen